|

5 şehidimizi toprağa verdik

Diyarbakır ve Bingöl’de PKK'nın hain saldırılarında şehit düşen 5 asker memleketlerinde toprağa verildi. Lice’de şehit düşen 4 asker Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuklarına uğurlandı. Sivas’ta defnedilen Uzman Çavuş Onur Alkan’ın cenazesine binlerce kişi katıldı. Vatandaşlar teröre lanet yağdırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 23:51 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 5 askerden 4'ü için tören düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesinde düzenlenen törende, şehit uzman çavuş Özkan Bilgiç (24) ve Onur Alkan (25) ile uzman onbaşı Mustafa Eser (21) ve Uğur Kartal'ın (20) Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi. Aynı saldırıda şehit olan diğer askerin cenazesinin, otopsi işleminin ardından memleketine uğurlanacağı belirtildi. Törenin ardından şehitlerden Özkan Bilgiç'in cenazesi Denizli'ye, Onur Alkan'ın cenazesi Sivas'a, Mustafa Eser'in cenazesi İzmir'e, Uğur Kartal'ın cenazesi ise toprağa verilmek üzere Kahramanmaraş'a gönderildi.



BİNLER OMUZ VERDİ


Jandarma Uzman Çavuş Onur Alkan'ın cenazesi Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Sivas'a getirildi. Nuri Demirağ Havalimanı'ndaki karşılamanın ardından şehidin naaşı karayolu ile Akıncılar ilçesinde götürüldü. Burada Gönen Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alındı. Daha sonra cenaze namazı kılınmak üzere ilçe meydanına getirilen şehidin cenaze töreninde, eşi Gülşah, annesi Saniye, babası Ramazan Alkan, kardeşleri ve yakınları gözyaşı döktü. Anne Saniye Alkan ve şehidin eşi Gülşah Alkan ve bazı yakınları tabuta sarılarak ağladı. Baba Ramazan Alkan ise şehit oğlunun fotoğrafını öptü.







İZMİR ŞEHİDİNE AĞLADI


Uzman Çavuş Mustafa Eser'in Türk bayrağına sarılı naaşı ise, İzmir Torbalı Hacı Mümin Mesci Camiine getirildi. Şehidin annesi Türkan Alka, babası Mustafa Eser ve kardeşleri uzun süre gözyaşı döktü. İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın yanı sıra, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır da katıldı.



AĞLAYIP DA HAİNLERİ GÜLDÜRMEYİN


Jandarma Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Uğur Kartal'ın cenazesi de, memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehidin annesi Fadime Kartal, “Ağlamam. Ağlayıp da şerefsizleri güldürmem. Dik duruyorum” diyerek oğlunun fotoğrafını öptü. Polis kepi takan kız kardeşi Halime Kartal ise “Kurban olurum. Sana nasıl kıydılar?” dedi. Uzman Çavuş Özkan Bilgiç ise Denizli'de toprağa verildi.







Evimin direği gidiyor


Bingöl'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye'nin cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'da defnedildi. Şehidin eşi Seher Üye, “Evimin direği gidiyor, ne olur götürmeyin. Ben seni yere göğe sığdıramadan sen nasıl tabutlara sığdın aşkım.” diyerek ağladı. Şehidin annesi Fatma, babası Süleyman, kardeşleri Kasım ve Kübra Üye de tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Babaevinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, İmaret Camisi'ne götürüldü. Camiye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Tören boyunca şehidin kardeşleri Kübra ve Kasım Üye birbirinin elini tuttu.


#Diyarbakır
#Şehit
#PKK
#Onur Alkan
8 yıl önce