|

5 varil dolusu belge kurtarıldı

ABD’deki kumpas davasının tanığı Reza Zarrab’a ait villada yakılmaktan kurtarılan belgelerinin miktarının 5 varil olduğu öğrenildi. 1 varil evrak ise polis gelene kadar yakılmış.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:49 - 7/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Zarrab’ın şirketlerinin çalışanları tarafından, polis olay yerine gelene kadar 1 varil evrakın yakıldığı belirlendi.
Zarrab’ın şirketlerinin çalışanları tarafından, polis olay yerine gelene kadar 1 varil evrakın yakıldığı belirlendi.

Casusluk suçlamasıyla soruşturma açılan Reza Zarrab’ın Sarıyer’deki villasının bahçesinde yakılmaya çalışılırken el koyulan belgelerin 5 varil olduğu bildirildi. Zarrab’ın şirketlerinin çalışanları tarafından, polis olay yerine gelene kadar 1 varil evrakın yakıldığı belirlendi. Kurtarılan evraklar içinde Alman şirketler başta olmak üzere Avrupalı şirketleri zor duruma düşürecek bilgiler olduğu ifade edildi.

50 MİLYON DOLARA EL KOYULDU

Öte yandan Zarrab soruşturmasında ikinci dalgada gözaltına alınan 14 kişi içerisinde Reza Zarrab’ın ablası Şeyda Eromi ile evli olan NAP Holding’in sahibi Behram Eromi bulunuyor. Geriye kalan 13 şüphelinin çoğunluğunu ise İranlı finans uzmanları oluşturuyor. İlk dalgada İstanbul’da gözaltına alınan şüphelilerden Sinem Arslan’ın Zarrab’ın şirketinde özel kalem, Regaip Akkol’un finans müdürü, Mustafa Hacısalimoğlu’nun ise şirketlerde danışman olarak görev yaptığı belirtildi. El koyulan miktarın ise gayri menkuller hariç 50 milyon dolar olduğu öğrenildi. Bu arada Zarrab’ın babasının Mart ayında İstanbul’dan ayrılarak Dubai’ye yerleştiği öğrenildi. Babasının Alzheimer hastası olduğu ve tedavi için Dubai’ye gittiği anlaşıldı.

#Reza Zarrab
#ABd
#Belge
6 yıl önce