|

5 yıl önce oradaydım

İtirafçı Reza Zarrab’a ezberletilen cümlelerle Halkbank üzerinden Türkiye’ye operasyon çeken ABD, 17/25 Aralık kumpasının devamını bugünlerde New York’ta sergiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:23 - 2/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
New York'taki Güney Bölge Savcılığı, Reza Zarrab üzerinden Türkiye'ye karşı girişilen son hamlenin merkez üssü konumunda.
New York'taki Güney Bölge Savcılığı, Reza Zarrab üzerinden Türkiye'ye karşı girişilen son hamlenin merkez üssü konumunda.

17 Aralık 2013’teki darbe girişiminde görev almış FETÖ’cü polislerin yazdığı fezlekeyi aynen İngilizceye çevirip soruşturmaya dönüştüren New York Güney Bölge Savcılığı, ABD’nin İran ambargosuna uymayan Türkiye’yi ‘finansal bir operasyonla’ cezalandırmak istiyor. 17/25 Aralık için FETÖ ile ABD arasında ‘aracılık’ görevi üstlenen Metin Topuz’un savcılığa verdiği ek ifade ise, Halkbank’a kurulan kumpasın temellerinin 2012 yılında atıldığını gözler önüne serdi.


17 ARALIK EKİBİYLE NEW YORK’A GİTMİŞ

ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nda ‘irtibat görevlisi’ olarak çalışan Topuz, bugünlerde Reza Zarrab’ın yargılamasıyla gündeme gelen New York Güney Bölge Savcılığı’nı 2012’de FETÖ’cü polis müdürleriyle ziyaret ettiğini anlattı. İstanbul polisince gözaltına alınmasına ABD’nin büyük tepki gösterdiği Topuz, savcılığa verdiği ifadede, hangi FETÖ’cü polisleri New York’a götürdüğünü açıkladı. Örgüt üyesi eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, eski Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve 17-25 Aralık yasadışı dinlemelerini yapan Mali Şube Teknik Büro Amiri İbrahim Şener’le birlikte New York’a gittiklerini kaydeden Topuz, şunları söyledi:


SÖZDE ‘DELİL’ GÖTÜRDÜLER

“25 Eylül 2012’de Washington’daki DEA Genel Müdürlüğü’nde Finansal Suçlar Bölüm Başkanı Brian McKnight, Koordinatör Mark Snyder diğer Koordinatör Margaret Williams ve Michael Barbuti ile görüştük. 27 Eylül 2012’de heyet olarak New York Güney Bölge Savcılığına gittik. Burada savcı Micheal Ferrara ile görüştük. Bu ziyaretler bilgi alışverişi değil de bilgi paylaşımı şeklindeydi. Doğrudan devam eden soruşturma ve tahkikatlara ilişkin bilgi paylaşımı şeklindeydi.” Topuz’un ‘bilgi paylaşımı’ ifadesi, FETÖ üyelerinin yürüttüğü soruşturmaların ABD’li yetkililere açıktan servis edildiğinin kanıtı olarak görülüyor.

#FETÖ
#Metin Topuz
#ABD
6 yıl önce