|

50 bin bardakla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın silüetini yaptılar

Çorum’da Ak Parti İskilip ilçe Başkanlığı’nın hayata geçirdiği “Bir Şehrin liderine olan sevdası” adı verilen proje kapsamında 50 bin pet bardak kullanılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın silüeti yapıldı.

Yeni Şafak
13:18 - 8/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:48 - 8/04/2017 Cumartesi
IHA
50 bin pet bardak kullanılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın silüeti yapıldı.
50 bin pet bardak kullanılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın silüeti yapıldı.
Türkiye’de bir ilk olan ve tasarımı ve alt yapı çalışmaları 20 gün süren çalışma sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ressam Mustafa Günay ve Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdulkadir Özdemir ile İskilip Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri Şehit Kemal Arıkan Spor Salonu’nda 200 metrekarelik bir alana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk bayrağını nakşettiler.

  1. Proje hakkında bilgi veren AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye başlayan bir yürüyüş. ‘One minute, Dünya 5’ten büyüktür’ çıkışlarıyla vücut bulan bir düşünce. 15 Temmuz’da liderine sadık bir millet, milletine güvenen lider ile dirilişin yeniden başlayan gür sesi. 16 Nisan’da ‘evet’ ile güçlü Türkiye yolunda bir şehrin liderine olan sevdasının hediyesidir bu çalışma. Atıf’ın nesli evet diyor. İskilip evet diyor. Çorum tek ses evet diyor. Özlemle Cumhurbaşkanımızı bekliyoruz. Bu çalışma kapsamında bizlere destek verenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum gününde takdim etmeye planladıklarını dile getiren Lek, halk oylamasının gündeme alınması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorum programının netleşmesi üzerine bu hediyeyi Çorum’da kendisine takdim etmek istediklerini söyledi.

“Türkiye ve dünyada bir ilk bu çalışma”

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ressam Mustafa Günay ise, yaklaşık 20 gün içerisinde fikrini, alt yapısını ve tasarımını oluşturdukları bu çalışmanın Türkiye ve dünyada bir ilk niteliği taşıdığını, teknik anlamda bu tarz bir çalışmanın hiçbir yerde yapılmadığını söyledi.

  • Çalışmada 50 bin bardak kullandıklarını açıklayan Günay, suda çözülüp rengini veren ve dibe çökmeyen özel bir boya ile Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın silüetini oluşturduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dönemlerde içeride ve dışarıda yalnızlaştırılmaya çalışıldığını dile getiren Günay, “Özellikle bir çok Avrupa ülkesinde Türkiye’deki gelişmelerden, başarılardan ve büyümeden rahatsız olunarak karalama kampanyalarının olduğu dönemde cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu göstermek adına bu çalışmayı yaptık. İlerleyen dönemlerde İstanbul Gelişim Üniversitesi ile 1 milyon bardak kullanarak daha büyük bir görsel ile Guines Rekorlar kitabına girmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir gönül bağlılığı olduğunu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde verdiği bir kart viziti halen sakladığını dile getiren Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdulkadir Özdemir, “Bu tasarımı cumhurbaşkanımızın doğum gününe getirmek istedik. Birde süreç ve alan dar olduğu için yetiştiremedik. Cumhurbaşkanımıza doğum günü hediyesi ve moral vermek adına böyle bir çalışma yaptık. Cumhurbaşkanımıza başka sürprizlerimizi olacak” ifadelerini kullandı.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Çorum
#Silüet
7 yıl önce