|

5G için kollar sıvandı

Türkiye, 5G iletişim altyapısı için kolları sıvadı. Bir özel üniversitenin kurduğu 5G laboratuvarında yeni teknolojiler geliştirilecek.

Yeni Şafak
04:00 - 28/06/2015 Pazar
Güncelleme: 20:32 - 27/06/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan “5G ve Ötesi Laboratuvarı” ile yeni nesil iletişim sistemlerinin temeli atılacak. Türkiye'nin teknoloji ihraç eden bir ülkeye dönüştürülmesinin yapı taşlarından olacak proje ile 5G ve sonraki nesil iletişimde dışa bağımlılık da ortadan kalkacak.



AFET HABERLEŞMESİ KOLAYLAŞACAK


5G ve Ötesi çalışmalarının ayaklarından biri de “Afet Haberleşme Sistemleri Laboratuvarı”. Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, afet durumlarında haberleşme problemleri için çözümler geliştiriyor. Afet Haberleşme Sistemleri Laboratuvarı, afet sırasında ve sonrasında koordinasyon, güvenlik ve kurtarma çalışmalarında çok büyük önemi olan özellikle kablosuz haberleşme noktasında çalışmalara başladı.



GÖÇÜK ALTINDA DESTEK


Projenin İstanbul başta olmak üzere ülkemiz için önemi çok büyük. Kurtarma çalışmaları sırasında bireylerin ve ambulans-trafik ışıkları gibi nesnelerin birbirleriyle iletişiminin sağlanması, sağlıkta uzaktan müdahale uygulamaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine görüntüleme ve anında uzaktan müdahalede bulunabilmek için de önem arz ediyor.






#5G
#teknoloji
9 yıl önce