|

6 ilde PKK/KCK operasyonu

Terör örgütü adına faaliyette bulunanlara yönelik 12 gün önce 6 ilde başlatılan operasyon kapsamında 3 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltına alınanların sayısı 37'ye yükseldi. Aralarında 12 kadının da bulunduğu şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yeni Şafak
10:00 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:52 - 25/10/2017 Çarşamba
AA
6 İlde yapılan operasyonlarda 12'si kadın 37 şüpheli yakalandı.
6 İlde yapılan operasyonlarda 12'si kadın 37 şüpheli yakalandı.
Adana merkezli 6 ilde terör örgütü
PKK/KCK
adına faaliyette bulunduğu belirtilen kişilere yönelik operasyonda gözaltına alınan 37 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ekiplerince, Adana, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve Şırnak'ta terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 12 gün önce gerçekleştirilen ve 34 kişinin yakalandığı operasyon kapsamında 3 şüpheli daha gözaltına alındı.

Aralarında 12 kadının da bulunduğu 37 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimine getirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.

Operasyonun, eylem ve faaliyette bulunmak için kırsaldan kente gelen örgüt mensuplarına barınma imkanı veren ve örgüt tarafından "değer ailesi" olarak tanımlanan öldürülmüş teröristlerin yakınlarına, örgütün finans ve gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirildiği bildirildi. Ayrıca, şüpheliler arasındaki 4 kişinin kırsaldan kentlere geçerek yasa dışı sokak eylemleri organize etmeye çalıştığı belirtildi.

Adana merkezli 6 ilde 13 Ekim'de helikopter, özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda, terör örgütü PKK/KCK adına faaliyette bulunduğu belirtilen 14'ü kadın 34 şüpheli yakalanmıştı.

#12 Kadın
#37 şüpheli
#Adana
#Operasyon
#PKK
7 yıl önce