|

6 ilde terör operasyonu: Gözaltı ve tutuklamalar var

Giresun ve Batman'da düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan 26 kişiden 11'i tutuklandı. Denizli, Kırklareli, Konya ve Antalya'daki terör örgütü PKK/KCK'ya ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda 55 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
08:58 - 15/03/2016 Salı
Güncelleme: 12:24 - 15/03/2016 Salı
AA

Giresun ve Batman'da, bölücü terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 26 kişiden 11'i tutuklandı.



Gözaltında bulunan 26 kişiden 5'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 21'i ise dün sabah Giresun Adliyesine sevk edildi.



Savcılıkta ifadeleri alınan 21 kişiden 6'sı adli kontrol kapsamında olmak üzere 9 kişi serbest bırakıldı, 12 şüpheli ise tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.



Terör operasyonları: 55 gözaltı


Denizli, Kırklareli, Konya ve Antalya'da terör örgütü PKK/KCK'ya ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda 55 kişi gözaltına alındı.



Alınan bilgiye göre, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Merkezefendi ilçesindeki bazı adreslere operasyon düzenledi.



Operasyonda, terör örgütünün eylemlerine katıldığı, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümü 14 Şubat'ta polise molotofkokteyli, havai fişek, taş ve bilye attığı, yolu çöp konteynerleriyle kapattığı öne sürülen 17 kişi, gözaltına alındı.



Kırklareli


Kırklareli'de de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik olarak düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.



Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde özel harekat polislerinin de katılımıyla 12 adrese operasyon düzenledi.



Operasyonda, terör örgütü üyesi oldukları şüphesiyle M.E.K, O.Y, R.S, A.O, C.G, A.K. ile E.A. gözaltına alındı.



Konya


Konya'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, HDP İl Başkanı Nurhan Erkal'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.



Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK üyelerinin sosyal paylaşım sitelerinden eylem çağrısı ve örgüt propagandası yaptıkları, terörle mücadelenin sürdüğü illerde katliam varmış gibi algı oluşturdukları bilgisine ulaştı.



Toplanan delillerin ardından harekete geçen ekipler, kent merkezinde HDP İl Başkanı Nurhan Erkal ile Suat Ü, Abdurrahman Ç, Hayrettin E, Refik T, Reşat Y. ve Yener B'yi gözaltına aldı.



Antalya


Antalya'da da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.



Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, YDG-H üyeleriyle ilgili bir süredir yaptıkları teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.



Kepez ilçesinde bazı mahallelerde yapılan operasyonda, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.



Giresun'da gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı


Giresun ve Batman'da, bölücü terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 26 kişiden 11'i tutuklandı.



HDP Dilovası İlçe Başkanı Kamuran Onay, adliyeye getirildi



Dün Kocaeli'nin Darıca ve Dilovası ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan HDP Dilovası İlçe Başkanı Kamuran Onay, adliyeye getirildi.



Teknik ve fiziki takibin ardından dün Gebze ilçesi Hacıhalil Mahallesi İstanbul Caddesi'nde yakalanan Onay'ın, emniyetteki işlemleri tamamlandı.



Onay, daha sonra Gebze Adliyesine sevk edildi.


#terör operasyonu
#tutuklama
8 yıl önce