|

6 Meclis Başkanı'ndan 5'i o okuldan mezun

Türkiye'nin en önemli makamlarından birisi olan TBMM Başkanlığı'na İstanbul Hukuk Fakültesi damgasını vurdu. 3 Kasım 2002 seçimleriyle iktidara gelen AK Parti'nin Meclis Başkanlığı için tercihi İstanbul Hukuk Fakültesi oldu.

Yeni Şafak
16:10 - 23/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:52 - 23/11/2015 Pazartesi
Diğer

Türkiye'nin en önemli makamlarından birisi olan TBMM Başkanlığı'na İstanbul Hukuk Fakültesi damgasını vurdu.

3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından AK Parti'nin ilk Meclis Başkanı Bülent Arınç oldu. 2007 seçimlerine kadar başkanlık görevini sürdüren, AK Parti'nin kurucu üyelerinden olan Arınç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunlarından. Hürriyet'te yer alan habere göre 3 Kasım 2002 seçimleriyle iktidara gelen AK Parti'nin Meclis Başkanlığı için tercihi İstanbul Hukuk Fakültesi oldu.



5'i
İstanbul Hukuk Fakültesi mezun

u



Ancak 2007 yılında yapılan genel seçim sonrasında Meclis Başkan adaylığı için AK Parti'nin tercihi Rize doğumlu, Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan oldu. İlk turda 450 rekor oy ile Meclis Başkanlığına seçilen Toptan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Toptan, bu görevi 2009 yılına kadar sürdürdü.



Toptan'ın ardından yapılan Meclis Başkanlığı seçiminde bu kez aday Mehmet Ali Şahin oldu. 2009-2011 yılları arasında Meclis Başkanlığı yapan Şahin de İstanbul Hukuk Fakültesi mezunlarından.



2011 seçimlerinin ardından AK Parti, TBMM Başkanlığı için Cemil Çiçek'i aday gösterdi. ANAP kurucularından olan, deneyimli siyasetçi Çiçek de İstanbul Hukuk Fakültesi mezunlarından. 7 Haziran seçimlerinde 3 dönem kuralı nedeniyle Meclis'e girmeyen Çiçek, 26.dönemde yeniden milletvekili olarak Meclis'te yerini aldı.



7 Haziran seçimlerinin ardından yapılan Meclis Başkanlığı seçimi, AK Parti'nin en zorlu seçimi olsa da Başkan Adayı İsmet Yılmaz, dördüncü turda başkanlığı almayı başardı. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Makine Bölümü mezunu olan Yılmaz aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.



RİZE DOĞUMLU


1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti'nin TBMM Başkanlığı için adayı, Rize doğumlu İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Kahraman, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği ve Kültür Bakanlığı yapmıştı.





#TBMM
#İstanbul Hukuk Fakültesi
#İsmail Kahraman
#Cemil Çiçek
#İsmet Yılmaz
#Köksal Toptan
#Mehmet Ali Şahin
8 yıl önce