|

'15 Temmuz etkinliklerine 6 milyon kişi katıldı'

Bakanlar Kurulu Toplantısı'na ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "15 Temmuz'un birinci yıl dönümünde yapılan bu etkinliklere, yaklaşık 6 milyonu aşkın vatandaşımız katılmıştır." dedi.

Yeni Şafak
21:19 - 17/07/2017 Monday
Güncelleme: 23:29 - 17/07/2017 Monday
AA
​'15 Temmuz etkinliklerine 6 milyon kişi katıldı'
​'15 Temmuz etkinliklerine 6 milyon kişi katıldı'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş "15 Temmuz'un birinci yıl dönümünde yapılan bu etkinliklere, yaklaşık 6 milyonu aşkın vatandaşımız katılmıştır. Bu da birinci yılında vatandaşlarımızın aynen 15 Temmuz 2016'daki gibi demokrasiye sahip çıktığını, vatana karşı yapılan bu ihaneti asla karşılıksız bırakmayacağını, aynı şekilde şehitlerimizi ve gazilerimizi anmaktan geri durmayacağını açıkça ispat eden önemli bir gösteri olmuştur" dedi.

Kurtulmuş'un öne çıkan açıklamaları şöyle:

"Türkiye geçtiğimiz cumartesi pazar günü 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası nefretle hatırlayarak bir kere daha anmıştır. Programlarla 15 Temmuz'u bir kere hatırladık. Unutmayacağımız her vesile ile dile getiriyoruz. Çok şükür milletçe unutturmayacağımızı hatırlattık.

15 Temmuz akşam saatlerinden başlayarak 16 Temmuz sabahına kadar süren çok büyük bir destansı hikaye. Ne bu hainleri ne de 250 şehidimizi ve gazilerimizi unutturmayacağız. Bütün bu yapılan kahramanlıkları unutmayacağız. Bir kere daha elim günde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz 2016'daki gibi vatandaşlarımızın demokrasimize sahip çıktığını, şehitlerimizi ve gazilerimiz anmaktan geri kalmayacağını gösteren bir etkinlik oldu.

#15 Temmuz
#Numan Kurtulmuş
7 years ago