|

6 yaşındaki kızı yaralayan PKK'lılar imha edildi

Bugün, Dağlıca Tabur Komutanlığı'na saldıran ve attıkları havan topunun şarapneli 6 yaşındaki bir kız çocuğunu yaralayan PKK'lı teröristler tamamen imha edildi. F-16 uçakları 14.30-15.05 saatleri arasında havalanarak teröristlerin bulunduğu hedefleri akıllı mühimmat kullanarak tamamen imha ettiği öğrenildi.

Yeni Şafak
16:13 - 4/08/2015 Salı
Güncelleme: 17:04 - 4/08/2015 Salı

Hakkari'nin Dağlıca ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki 7'nci Hudut Alay Komutanlığına bağlı Dağlıca Tabur Komutanlığına, terör örgütü PKK mensupları tarafından ağır makineli tüfek ve havan topuyla saldırı düzenlendi. Tabur komutanlığında herhangi bir zayiatın oluşmadığı saldırıda, havan topunun Dağlıca köyündeki bir evin yakınına düşmesi sonucu, evlerinin önünde oynayan ve bacağına şarapnel parçası isabet eden 6 yaşındaki Nurşin Buldan yaralandı. Askerler tarafından ilk müdahalesi yapılan Buldan'ın, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.



Jetlerimiz 35 dakika boyunca bomba yağdırdı


PKK'lı teröristlerin havan saldırıları ve kız çocuğunun yaralanmasının hemen ardından Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçakları 14.30-15.05 saatleri arasında havalanarak havan atışlarının yapıldığı teröristlerin bulunduğu hedefleri akıllı mühimmat (GBU-12) kullanarak tamamen imha edildiği öğrenildi.


#PKK
#Hakkari
#terörist
#TSK
9 yıl önce