|

600 bin TL ödüllü turuncu listedeki terörist öldürüldü

Tunceli'deki operasyonda etkisiz hale getirilen 4 teröristten birinin İçişleri Bakanlığının "aranan teröristler" listesinde turuncu kategorideki terörist olduğu belirlendi.

Yeni Şafak
09:18 - 28/11/2017 Salı
Güncelleme: 12:21 - 28/11/2017 Salı
Tunceli'de terör örgütlerine operasyon düzenlendi.
Tunceli'de terör örgütlerine operasyon düzenlendi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında dün düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 4 teröristten birinin "aranan teröristler" listesinde turuncu kategoride yer alan "Serdem" kod adlı Bilal Serhat Sarıdaş olduğu belirlendi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, dün Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT), Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) birlikleri tarafından Pülümür kırsalında müşterek operasyon gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Operasyonda 4 teröristin etkisiz hale getirildiği anımsatılan açıklamada, teröristlerden birinin İçişleri Bakanlığının "aranan teröristler" listesinde turuncu kategoride aranan "Serdem" kod adlı Bilal Serhat Sarıdaş olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Sarıdaş'ın terör örgütün sözde Dersim saha özel güç sorumlusu olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, Tunceli'de teröristlerin bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.

Biri turuncu listede 4 terörist öldürüldü

Tunceli'de güvenlik güçlerinin başarılı operasyonu sonucu öldürülen 4 teröristin kimliği belli oldu. O teröristlerin bölgede yol kesen grup olduğu da ortaya çıktı.


Operasyonda öldürülen teröristlerden birinin terör örgütü PKK'nın sözde Dersim saha sorumlusu "Serdem" kod adlı Bilal Serhat Sarıdaş olduğu, diğerlerinin "Mazlum Amed" kod adlı Mazlum Kaymaz, "Sorhin Botan" kod adlı Mukadder Bilen ve "Sarya Gever" kod adlı Özlem Çiftçi olduğu ortaya çıktı.

Teröristlerden ve bir sığınaktan 21 adet kalaşnikof ile bir adet roket atar ele geçirildi.

Pülümür kırsalında ölü olarak ele geçirilen 4 teröristin bölgede bir çok yol kesme ve eyleme katıldığının tespit edildiği ortaya çıktı.

#Bilal Serhat Sarıdaş
#Tunceli
#Pülümür
6 yıl önce