|

61 ülke nüfusundan fazla misafirimiz var

Uluslararası Göç Örgütü, Akdeniz’den Avrupa’ya ulaşan sığınmacı sayısının bu yılın başından 18 Haziran’a kadar 81 bini geçtiğini, bu sürede 2 bine yakın sığınmacının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:45 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
61 ülke nüfusundan fazla misafirimiz var
61 ülke nüfusundan fazla misafirimiz var

Dünya Mülteciler Günü’nde bir araya gelen STK’lar yaşanan mülteci kriziyle ilgili ortak açıklamalarda bulundu. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Mülteci krizi adeta turnusol kağıdı gibi bize insanlığımızın ölçüsünü veriyor” dedi. Dünyada 61 ülke nüfusundan daha fazla sığınmacı ve mülteciyi ülkemizde misafir ettiğimizi kaydeden Yıldırım, “Bizim tek dert ve gayemiz topraklarından koparılmış olan misafirlerimizin hayatları ellerimizin arasından kaybolup gitmesidir” dedi.

4 milyona yakın mültecinin ülkemizde bulunduğunu belirten Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Uğur Yıldırım, “ Mülteciler sadece Türkiye değil dünyanın dört bir yanına göç etmek zorunda kalıyor. Doğu Türkistan’da, Çin’in uyguladığı işkenceden kaçan Müslümanlara terörist damgası vuruluyor. Bu nedenle havaalanlarında ülkemize giriş yapmadan tutuklanarak geri iade merkezlerine götürülüyorlar. Bunların acilen önüne geçmeliyiz. Mısır hükümeti İhvan-ı Müslim üyelerini de terörist ilan etmişti. Ancak onlar bizim gözümüzde terörist değildir. Bu ince çizgiyi iyi ayırt etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

#Uluslararası Göç Örgütü
#Sığınmacılar
7 yıl önce