|

Kılıçdaroğlu'nun akrabaları bankamatik memuru çıktı

İçişleri Bakanlığı tarafından yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasın kapsamında görevinden uzaklaştırılan Ataşahir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin döneminde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 6 akrabasının işe gitmeden maaş aldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
09:41 - 18/03/2018 Pazar
Güncelleme: 09:51 - 18/03/2018 Pazar
Diğer
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6 akrabasının, Ataşehir Belediyesi'nde bankamatik memuru olduğu belirlendi. İddialara göre; İçişleri Bakanlığı'nca yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında görevinden uzaklaştırılan CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi döneminde; Kılıçdaroğlu'nun akrabaları olduğu öne sürülen Bülent, Can, Eren, Erhan, Gamze ve Yüksel Karabulut 2007'de Ataşehir'de kurulan "Uzmanlar Bilişim Temizlik" adlı şirket üzerinden Ataşehir Belediyesi'nde çalıştı, işe gitmeden maaş aldı.

Kılıçdaroğlu, "Karabulut soyadı neden Kılıçdaroğlu olarak değiştirildi?" sorusuna "Dedemle kardeşi, onların çocukları bizler, çok sayıda Karabulut var ailede. 7 Hüseyin Karabulut, 8 Hasan Karabulut gibi. Rahmetli babam soyadını değiştirdi. Aileden tepki gelmedi. Siyasete atılınca 'Vay efendim soyadını değiştirdi' dendi. Babam değiştirdiği için bizimki de otomatik olarak değişiyor" demişti.

SSK'DAKİ SENARYO

Kılıçdaroğlu, yeğenleri ve kuzenleri de dahil 70 akrabasını hiçbir sınava gerek duymadan genel müdürlüğünü yaptığı dönemde SSK'da işe başlatmıştı.Sabah'ta yer alan habere göre; Öte yandan CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı'nda görev yapan bazı isimlerin de Uzmanlar Bilişim Temizlik şirketi üzerinden belediyede çalıştığı ve birçoğunun işe gelmeden maaş aldığı tespit edildi. Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Belediyemiz bünyesinde çalışan personelimizin hangi siyasi görüş veya partiden olduğu hiçbir zaman sorgulanmamıştır" denildi. Açıklamada belediyede işe gelmeden maaş alan personel olmadığı öne sürüldü.

#CHP
#Ataşehir Belediyesi
#Kemal Kılıçdaroğlu
6 yıl önce