|

7 bin kişiden 'Peygamber'e saygı' yürüyüşü

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından düzenlenen 'Peygambere saygı ve zulme lanet' yürüyüşüne yaklaşık 7 bin kişi katıldı. AK Parti Milletvekilleri ve parti yönetimin hazır bulunduğu yürüyüşte konuşan İl Müftüsü Hasan Çınar, "Senin karikatürünü çizenler utansın" dedi.

Yeni Şafak
15:46 - 31/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:51 - 31/01/2015 Cumartesi
DHA
Narmanlı Camii önünde saat 12.00'de başlayan yürüyüş Cumhuriyet Caddesi'nde devam ederek Havuzbaşındaki Kent Meydanı'nda bitti. Yürüyüşe AK Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, Cengiz Yavilioğlu, Muhyettin Aksak, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ile partililer ve çok sayıda kişi katıldı. Tekbir getirerek yürüyenler, Havuzbaşı semtindeki Kent Meydanı'nda toplandı. ESTP Başkanı Mustafa Güvenli, Hz. Muhammed'e saygı gösterilmesini istedi. Müslümanların da saygı beklediğine işaret eden Güvenli, Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine karşı yapılan zulmü kınadı ve bu yüzden Çin mallarının kullanımının boykot edilmesi gerektiğini savundu. İl Müftüsü Hasan Çınar, kürsüye gelerek "Alemlerin sultanını yad etmek üzere onlara salavatlar göndermek üzere yeryüzünde ona hakaret edenlere dersini vermek üzere toplanmış bulunan peygamber aşıkları hoşgeldiniz" dedi. Müftü Hasan Çınar, "Amin" sesleri arasında konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Biz sevgi insanlarıyız. Biz barış insanlarıyız. Biz yeryüzünde sevginin, barışın, adaletin hakim olmasını isteyen insanlarız. Biz Kuranı ifadeyle Allahu tealanın Maide süresinde buyurduğu gibi masum bir insanı öldürenin insanlığı öldürmüş olacağı, bir insanı ihya edenin insanlığı ihya edeceği şuurunda ve dugusunda bir nesiliz. Böyle inanmış müminleriz. Onun için Rabbim birlikteğinizi burada oluşunu mübarek eylesin inşallah. Seni yeryüzünde eleştirenler utansın. Senin karakütürünü çizenler utansın. Bu kardeşlerimize bombayı atanlar yeryüzünde bunları destekleyenleri kahr isiminle kahreyle."


 
#erzurum
#charlie hebdo
#Narmanlı Camii
9 yıl önce