|

7 Ekim ehliyet sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt genelinde 7 Ekim'de gerçekleştirdiği merkezi ehliyet sınavının ardından sonuçlar merakla bekleniyor. Elde edecekleri puana göre direksiyon sınavına girip giremeyeceklerini öğrenecek olan adaylar, T.C numarası ile MTSAS ekranına girerek ehliyet sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Yeni Şafak
09:15 - 9/10/2017 الإثنين
Güncelleme: 11:13 - 9/10/2017 الإثنين
Yeni Şafak
Milli Eğitim tarafından Motoru Taşıtlar Sürücü Adayı Sınavı (MTSAS) 7 Ekim 2017 saat 14.00'da gerçekleştirildi.
Milli Eğitim tarafından Motoru Taşıtlar Sürücü Adayı Sınavı (MTSAS) 7 Ekim 2017 saat 14.00'da gerçekleştirildi.

MEB tarafından 7 Ekim’de sürücü adayları için ehliyet sınavı gerçekleştirildi. Ehliyet sınav soruları ne zaman yayınlanacak sorusu yüz binlerce sürücü adayı tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Ehliyet sınavı soru ve cevaplarını büyük bir ilgiyle araştıran adayalar sonuçlar hakkında MEB’den yapılacak açıklamaya kilitlenmiş durumda. Ayrıca ehliyet sınavları hakkında yapılan açıklamayla tüm sınavların hangi gün gerçekleşeceği ve hangi gün açıklancağına dair takvim yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 takvimi ile bu yıl içerisinde gerçekleşecek tüm sınavları ve sonuç tarihini duyurdu. Takvime göre 7 Ekim tarihli ehliyet sınavı sonuçları 19 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak.

Ehliyet sınavında kaç soru var?

Ehliyet teori sınavlarında ilk yardım ve sağlık bilgisi testinden 12, trafik ve çevre bilgisi dersinden 23, motor ve araç tekniği bilgisinden 9, trafik adabı dersinden 6 olmak üzere sürücü adaylarına 50 soru yöneltiliyor.

Ehliyet sınavının geçersiz sayılmasının nedenleri

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB'in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

- Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi.

- e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması.

- Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi

- Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması.

- e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi.

- Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

Direksiyon sınavında dikkat edilmesi gereken hususlar

- Emniyet kemeri bağlama.

- Koltuk ayarlanması

- Ayna ayarlaması

- Aracı istop ettirmeme.

- Vites arttırma.

- Aracı kaldırabilme.

- Dönüşlerde sinyal verme.

- Sollamalarda sinyal verme

- Işıklarda geçişlere dikkat etme.

- Geri geri gitme.


Sınav takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 takvimi ile bu yıl içerisinde gerçekleşecek tüm sınavları ve sonuç tarihini duyurdu. Takvime göre 7 Ekim tarihli ehliyet sınavı sonuçları 19 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak.



#ehliyet sınavı
#direksiyon sınavı
٪d سنوات قبل