|

7 ilde okullar tatil edildi

Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Artvin, Sivas ve Samsun'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Yeni Şafak
09:15 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 10:12 - 17/02/2017 Cuma
AA
Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi.
Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi.
Rize

Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı açıklamada, bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceğini belirtti.



Etkili kar yağışı nedeniyle bugün il geneli okulların eğitime ara verildiğini ifade eden Bektaş, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de bir gün idari izinli sayılması kararı alındığı kaydetti.



Trabzon

Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da il genelinde olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtildi.



Açıklamada, ulaşımda güçlük ve sıkıntı yaşanmaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullarda 17 Şubat Cuma günü eğitim öğretime ara verildiği kaydedildi.



Ordu

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi:



"Gürgentepe, Korgan, Ulubey, Kabataş, Çamaş, Çatalpınar, Aybastı, Mesudiye, Çaybaşı ve Kabadüz ilçelerinin tamamındaki okullarda, Akkuş, Fatsa, Gülyalı ve İkizce ilçelerimizde ise taşımalı eğitim yapan okullarda eğitim 17 Şubat Cuma günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir."



Giresun

Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da Giresun merkez ilçe ve merkeze bağlı köylerdeki tüm okullarda eğitime ara verildiği belirtilerek, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Eynesil, Güce, Keşap ve Piraziz ilçelerinin de tamamında eğitim-öğretime bugün ara verildiği kaydedildi.



Açıklamada, Espiye ve Yağlıdere ilçelerinde merkez hariç, Bulancak ilçesinde ise ilçe merkezi ve Yalıköy hariç taşımalı eğitim yapan okullar ve köy okullarının tatil edildiği belirtildi.



Artvin

Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle şehir merkezi ile Borçka, Murgul ve Hopa ilçesindeki okullarda bugün eğitim ve öğretime ara verileceği belirtildi.



Sivas

'ın Koyulhisar ilçesinde kar yağışı dolayısıyla bugün ilçedeki tüm okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.



Samsun


Samsun'un 14 ilçesindeki bazı okullar ile taşımalı sistemdeki okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.



İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışının etkili olduğu ilçelerde bazı okullar tatil edildi.



Buna göre Alaçam ilçesindeki ilkokullar ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda bugün eğitim yapılmayacak.



Asarcık, Atakum, Ayvacık, Bafra, Canik, Çarşamba, İlkadım, 19 Mayıs, Salıpazarı, Kavak, Tekkeköy, Terme, Yakakent ilçelerindeki köy okulları ile öğrencilerin taşımalı sistemle geldiği okullarda da eğitime bugün ara verildi.


#Rize
#Trabzon
#Giresun
#Ordu
#Artvin
7 yıl önce