|

7 ilde terör operasyonu: Gözaltı ve tutuklamalar var

Ağrı'da, HDP Ağrı İl Örgütü binasına düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden, aralarında DBP Ağrı İl Eş Başkanı Barış Demir ve HDP Ağrı İl Eş Başkanı Hanım Yıldırım'ın da bulunduğu 25 kişi tutuklandı. Siirt'te de terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'nın sözde mahalle meclisine yönelik düzenlenen operasyonda, DBP Siirt İl Eş Başkanı Kıymet Mut'un da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
09:21 - 18/03/2016 Cuma
Güncelleme: 10:10 - 18/03/2016 Cuma
AA

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 14 Mart tarihinde düzenlediği terör operasyonunda biri sonradan olmak üzere 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltında bulunan E.D. ve C.A., savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.



Mahkemeye sevk edilen DBP Ağrı İl Eş Başkanı Barış Demir ve HDP Ağrı İl Eş Başkanı Hanım Yıldırım ile Mürsel Yalçın, Cemal Akural, Selçuk Aktürk, Zeynep Mete, Leyla Saraç, İrfan Yıldız, Cemil Oğuz, Azat Taş, Turan Çabuk, Fırat Balıkçı, Necmettin Başçı, Nevzat Ayna, Fecri Yakut, Rojdan Erez, Furkan Ekinci, Mehmet Çelik, Özlem Demir, Güner Alptekin, İbrahim Cengiz, Fatma Arığ ve Selim Yılmaz "terör örgütüne üye olmak", Yasin Yılmaz ve Sedef Demir ise "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından tutuklandı.



Terör örgütü PKK/KCK'nın HDP Ağrı İl Örgütü binasında "seminer" adı altında "sözde öz savunma yapılanmasını" oluşturmak ve kentte 21 Mart öncesi "sözde devrimci halk savaşı" başlatmak amacıyla yaklaşık 20 gündür, "çukur kazmak, kazılan çukurlara bomba ve mayın döşemek, güvenlik güçlerine mukavemet, saldırı düzenleme, özel savaş teknikleri ve ideolojik konularda eğitim verildiğine ilişkin istihbarat üzerine, parti binasına operasyon yapılmış, aralarında il yöneticilerinin de bulunduğu toplam 27 kişi gözaltına alınmıştı.




Siirt'te terör örgütü operasyonunda 30 gözaltı


Siirt'te terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'nın sözde mahalle meclisine yönelik düzenlenen operasyonda, DBP Siirt İl Eş Başkanı Kıymet Mut'un da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.



Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince, terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'nın sözde mahalle meclisine yönelik eş zamanlı 57 adrese operasyon düzenlendi.



Operasyonda, aralarında DBP İl Eş Başkanı Mut, BDP eski İl Başkanı Mehmet Ata İnan, eski belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve parti yöneticisinin bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.



Kahramanmaraş


Kahramanmaraş merkezli 5 ilde düzenlenen terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 10'u tutuklandı.



İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş, İstanbul, Elazığ, Gaziantep ve Şanlıurfa'da gözaltına alınan 20 zanlı, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarıldı.



"Terör örgütü üyesi olmak", "örgüte yardım ve yataklık" ile "örgütün propagandasını" yapmak suçlarından 10 zanlı mahkemece tutuklandı. Diğer 10 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


#pkk
#Ağrı Emniyet Müdürlüğü
8 yıl önce