|

7 yıldır köyde tek başına yaşıyor

Van'ın Çatak ilçesinde, 22 yıl önce boşaltılan köyüne dönen 52 yaşındaki Derviş Muhan, 7 yıldır tek başına yaşıyor. Tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılayan Muhan, köydeki doğal yaşamın kent hayatından daha huzurlu ve mutlu olduğunu söylüyor.

Yeni Şafak
16:40 - 6/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:47 - 6/03/2017 Pazartesi
AA
7 yıldır köyde yalnız yaşanan Derviş Muhan, huzurlu ve mutlu olduğunu söylüyor.
7 yıldır köyde yalnız yaşanan Derviş Muhan, huzurlu ve mutlu olduğunu söylüyor.

Terör örgütü PKK'nın baskıları nedeniyle doğup büyüdüğü Dönemeç köyünü 1995'te terk etmek zorunda kalan Muhan, ailesiyle Van'a göç ederek kent yaşamına alışmaya çalıştı.



Ailesinin geçimini sağlayabilmek için farklı illerde günübirlik işlerde çalışan 7 çocuk babası Muhan, aradığı huzuru bulamayınca 7 yıl önce Çatak ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki köyüne dönmeye karar verdi.



Muhan, evlerin tamamının yıkıldığı köyün okuluna yerleşerek koyun, keçi, atlarıyla yaşamaya başladı.


Aradığı huzuru, büyüdüğü günlerin anılarını barındıran köyünde bulduğunu anlatan Muhan, "Burada huzurum yerinde. Önceden burada 50 hane vardı. Hepsi kentlere göç etti. Şu anda ben tek varım. Bazen yalnız olduğum için sıkılıyorum ama yine de mutluyum. Zaman zaman eşim ve çocuklarım beni ziyarete geliyor. Erzağımı at sırtında taşıyarak depoluyorum. Sobamın üzerinde yemek pişiriyorum. Hayvanlarımı besliyorum. Doğal yaşıyorum ve mutluyum" diye konuştu.



Elektrik olmadığı için gaz lambasıyla evini aydınlatan Muhan, insanların köye döneceği günlerin hayalini kuruyor.



#Van
#Terör
#Çatak
#Derviş Muhan
7 yıl önce