|

700 soruyla çapraz denetim

AK Parti, 2019 yerel seçimleri kapsamında hem kendi belediyelerini hem de muhalefet belediyelerini takibe aldı. Belediye başkanları ve hizmetleri 200’ü vatandaşa olmak üzere 700 soru ile testten geçirilecek.

Yeni Şafak ve
08:00 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 12:12 - 12/12/2017 Salı
Yeni Şafak
AK Parti, hem kendi belediyelerini hem de muhalefet belediyelerini çapraz takibe alıyor.
AK Parti, hem kendi belediyelerini hem de muhalefet belediyelerini çapraz takibe alıyor.

2019 seçimlerinde ilk sınavı yerel yönetimlerde verecek olan AK Parti, hem kendi belediyelerini hem de muhalefet belediyelerini çapraz takibe alıyor. Hem belediye hizmetleri hem belediye başkanları 200’ü vatandaşa, 500’ü kurumsal olmak üzere toplam 700 soru ile testten geçirerek mukayeseye tabi tutuluyor.

Yılda en az dört kez belediye başkanları ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştiren AK Parti, bir yandan da belediye hizmetlerini halka soruyor. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından yapılan araştırmada şunlara bakılıyor:

Açılan iş yeri sayısı, mevcut iş yeri sayısı. İlçenin istihdam seviyesi ne durumda. Şehirde ne kadar hasta yatak sayısı bulunuyor. Öğrenci başına düşen derslik sayısı ne kadar. Şehrin su ihtiyacı ne kadar, şehre basılan su miktarı. Ne kadar kayıp kaçak, ne kadar tahakkuk tahsilatı bulunuyor. Atık suyun şebekesindeki mevcut oran ne durumda. Yağmur suyu ne kadar almış. Kaç gecekondu var, sayısı artıyor mu, eksiliyor mu?

CHP’YE YATIRIM FARKI

Öte yandan AK Parti, kendi belediyeleri ile CHP’li belediyeleri bütçe dengeleri, yatırımlar ve borçlanma olarak karşılaştırıyor. 2016 verilerine göre, AK Partili belediyelerin bütçe dengesi yüzde 85 olurken, CHP’li belediyelerde bu rakamın yüzde 81 olduğu belirtildi. AK Partili belediyelerde yatırım harcamaları yüzde 45 iken, CHP’li belediyelerde bu oran yüzde 38’de kaldı.


#AK Parti
#Yerel Seçim
#Meclis
6 yıl önce