|

8 Aralık Sabah Raporu

İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne savaş uçağı ve tanklarla saldırı düzenledi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, askeri geçit töreni düzenledi.Rıza Zerrab'ın eski hücre arkadaşı, 'tecavüz ve cinsel taciz' iddiasıyla dava açtı. Zerrab'ın avukatı yalanlamada bulundu.

Yeni Şafak
09:12 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 09:26 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye

Türkiye ve dünya gündeminde akşam ve gece saatlerinde yaşanan önemli gelişmelere dair kısa başlıklar:

İşgalci İsrail saldırdı

İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne savaş uçağı ve tanklarla saldırı düzenlediği bildirildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Orduya ait bir savaş uçağı ile tanklar, Gazze Şeridi'de terör örgütlerine ait iki hedefi vurdu" ifadesine yer verildi.

Öte yandan Gazze'den İsrail'in Aşkelon bölgesine roket atıldığı iddia edildi. İsrail ordusu, siren sesleriyle alarm verdi.

Hamas meydan okudu

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ABD'nin Kudüs kararına tepki olarak askeri geçit töreni düzenledi. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinde düzenlenen törende, Kassam Tugayları'nın kullandığı hafif ve ağır silahlar ile tanksavar füzeler ve roketler sergilendi.

Zarrab'a tecavüz suçlamasıyla yeni dava

New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada savcılığın tanığı olan iş adamı Rıza Sarraf'ın, Manhattan'da beraber kaldığı hücre arkadaşı tarafından 'Sarraf'ın kendisine iki kez tecavüz etmek ve cinsel tacizde bulunmak iddiasıyla" dava edildiği bildirildi.

  • Sarraf'ın avukatları yazılı açıklamayla söz konusu tecavüz iddiasının doğru olmadığını ve halen New York'ta devam eden davayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını savundu.
Maç sonuçları

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Konyaspor, grubundaki son maçında Vitoria ile 1-1 berabere kalarak turnuvaya veda etti. Bir diğer temsilcimiz Medipol Başakşehir, Braga’yı 2-1 mağlup etmesine rağmen, Ludogorets’in Hoffenheim’la 1-1 berabere kalmasıyla turnuvadan elendi.

#İsrail
#Hamas
#Reza Zarrab
6 yıl önce