|

8 ilde okullar tatil edildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle Kastamonu, Ordu, Giresun, Karabük, Şırnak, Trabzon, Samsun ve Artvin'de okullar tatil edildi.

Yeni Şafak
09:11 - 16/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:01 - 16/02/2017 Perşembe
Bazı illerde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.
Bazı illerde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Kastamonu'nun Azdavay, Seydiler ve Ağlı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullara bir günlüğüne tatil edildi.


Kastamonu'nun Azdavay ve Seydiler ilçesinde etkili kar yağışı dolayısıyla bugün ilçedeki tüm okullarda eğitime ara verildiği bildirildi. Azdavay ve Seydiler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için ilçe genelindeki tüm okulların 16 Şubat Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.



Ordu


Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.



Gürgentepe, Ulubey, Korgan, Mesudiye, Perşembe, Kabadüz, Çaybaşı, Kumru ve Gölköy ilçelerinin tamamındaki okullarda eğitime yarın ara verildiği ifade edilen açıklamada, İkizce ile Altınordu ilçelerinde de taşımalı eğitim yapan okulların tatil edildiği kaydedildi.



Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise İMKB YBO, Fatih Ortaokulu, Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu ve Akkuş Anadolu İmam Hatip Lisesi hariç tüm okullarda eğitime ara verildiği aktarıldı.



Giresun


Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Çanakçı, Dereli, Espiye ve Tirebolu ilçelerindeki tüm okulların bugün tatil edildiği belirtildi.



Açıklamada, Bulancak ilçesinde ise Yalıköy hariç tüm köy okulları ve taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime ara verildiği kaydedildi.



Karabük


Karabük'ün Eflani ilçesinde kar yağışı dolayısıyla bugün ilçedeki tüm okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.



Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve bağlı köylerde sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yarattığı olumuz koşullar nedeniyle bütün okulların 16 Şubat Perşembe tatil edildiği belirtildi.



Açıklamada, ilçede görev yapan hamile ya da engelli kamu personelinin aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.



Kastamonu

Kastamonu'nun Şenpazar ilçesinde etkili kar yağışı dolayısıyla ilçedeki tüm okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.



İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için ilçe genelindeki tüm okulların 16 Şubat Perşembe tatil edildiği belirtildi.



Azdavay ilçesinde de kar yağışı dolayısıyla bugün eğitime ara verildiği duyurulmuştu.



Şırnak


Şırnak'ta kar yağışı sonucu il merkezi ile Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde okullar 1 gün tatil edildi.



Alınan bilgiye göre, 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerle Beytüşşebap ve Uludere ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildi.



Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.



Trabzon

Trabzon'da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.



İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtilerek, okulların tatil edildiği kaydedildi.



Açıklamada, "Ortahisar, Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Köprübaşı, Hayrat, Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir ve Yomra ilçelerimizdeki tüm okullarda eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir." denildi.



Samsun

Samsun'da, Ayvacık ilçesi geneliyle, Canik, Alaçam ve Kavak ilçelerinde de taşımalı sistemdeki okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.



İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yoğun kar yağışının yaşandığı ilçelerde olumsuzluklara yol açmaması için okullar tatil edildi.



Buna göre, Ayvacık ilçe genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.



Canik, Alaçam ve Kavak ilçelerinde de öğrencilerin taşımalı sistemle geldiği okullarda eğitime bugün ara verildi.



Artvin


Artvin'in Borçka ilçesinde okullar bugün tatil edildi.



Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Borçka'daki tüm okullarda eğitim ve öğretime bugün ara verildiği belirtildi.



Açıklamada, ayrıca ilçedeki kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de bugün izinli sayılacağı kaydedildi.



#Kastamonu
#Trabzon
#Şırnak
#Karabük
#Ordu
7 yıl önce