|

8 saat ekonomi konuştular

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin üçüncüsü dün yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 09:11 - 31/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Ankara Palas Devlet Konukevi'nde gerçekleşen görüşme, yaklaşık 8 saat sürdü. Görüşmeye, AK Parti heyetinde Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Cevdet Yılmaz, Taha Özhan, Mücahit Arslan ve Lütfi Elvan isimleri yer aldı. CHP'yi temsilen ise Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, Akif Hamzaçebi ve Rasim Bölücek katıldı. Kültür Bakanı Ömer Çelik, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.



İŞTE KONU BAŞLIKLARI


Ekonomi, sosyal politikalar, çevre ve mülkiyet ilişkilerinin ele alındığını açıklayan Bakan Çelik, "Bu konuları Genel Başkanlarımıza ileteceğiz. Ekonomimiz için dönüşüm politikalarını ve reformlara devam edilmesi gerektiğini düşündük. Büyüme stratejisinin kapsayıcılığının arttırılması ortak hedefimiz" dedi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, görüşmenin ardından, "Yapısal reformların gerekliliği konusunda bir anlayış birliği ortaya çıktı. Mali disiplin, parasal konulardaki disiplin, tüm bu dengelerin gözetilerek sosyal dengelerle, çevreyle beraber bunların korunmasının önemi ifade edildi" diye konuştu. AK Parti ve CHP yarın saat 14.00'te TBMM'de bir araya gelecek. Heyetler son toplantıyı yapmak üzere Pazartesi günü bir araya gelecek.







#Hükümet kurma süreci
#Rasim Bölücek
#Ömer Çelik
#Cevdet Yılmaz
#Taha Özhan
#Mücahit Arslan
9 yıl önce