|

80 kriptoya operasyon

Kastamonu'da FETÖ soruşturması kapsamında örgüte üye olduğu ve kriptolu haberleşme sistemi “ByLock” uygulamasını kullandığı tespit edilen 80 kişinin yakalanması için 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 15/11/2016 Salı
Güncelleme: 23:41 - 14/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması çerçevesinde terör örgütü ile ilişkisi bulunması nedeniyle kapatılan bazı firmaların yöneticileri ve ortakları hakkında “Terör örgütüne üye olmak” suçundan işlem başlatıldı.



HEPSİ BYLOCK KULLANIYOR


Şirketlere bağlı kurumlarda çalışan ve bu kurumlardan maaş alan, prim ödemeleri yapıldığı anlaşılan bin 700 kişi üzerinde 2 aydır devam eden araştırmalar sonucunda, 80 kişinin FETÖ üyesi olduğu ve örgütün şifreli haberleşme uygulaması “ByLock” programını kullandığı tespit edildi. Bunun üzerine eş zamanlı baskınlar yapıldı. Konya merkezli 14 ilde de örgütte “abla” olarak nitelendirilen 28 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin 12'si yakalandı. Tokat'ta ise FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 30 hakim ve savcı yakalandı. Polis ekiplerinin şüphelilerin evlerinde arama yaptıkları öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.


#ByLock
#Kastamonu
#FETÖ
7 yıl önce