|

81 il tek yürek

İstanbul’da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' bütün illerde takip edildi. Tüm Türkiye’nin tek yürek olduğu mitinglere İstanbul’da olduğu gibi tüm partilerin temsilcileri ve milyonlarca vatandaş katıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 05:53 - 8/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Bingöl
Bingöl

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara dökülen ve haftalardır demokrasi nöbeti tutan Türkiye, İstanbul Yenikapı'da yapılan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'yle nöbetini taçlandırdı. Bütün siyasi liderlerin, askeri kademeden generallerin, sanat ve spor dünyasından ünlülerin katıldığı mitingde milyonlarca vatandaş tek yürek olup darbeyi lanetledi.





TÜRKİYE BİRLİK OLDU


Merkezi İstanbul olan bu birlik coşkusu tüm Türkiye'de yaşandı. Edirne'den Kars'a, Antalya'dan Trabzon'a vatandaşlar şehirlerin meydanlarını doldurdu ve kurulan dev ekranlardan Yenikapı mitingindeki konuşmaları izledi. Ankara'daki miting Kızılay Demokrasi Meydanı'nda yapıldı. Yüz binlerin doldurduğu meydana Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in yanısıra, AK Parti Ankara milletvekilleri ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve MHP temsilcileri katıldı.







ÜSTESİNDEN GELDİNİZ


İzmir'deki mitingin adresi Konak Meydanı'ydı. Vatandaşlara burada seslenen Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, darbe girişiminin üstesinden onlar sayesinde gelindiğini belirterek, "İyi ki 23 gündür meydanlardasınız. 81 ilde bu demokrasi şölenini bugün nihayete erdireceğiz" dedi.







SICAĞA RAĞMEN MEYDANLAR DOLDU


Diyarbakır'da Parkorman'da düzenlenen mitinge AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile vatandaşların yanısıra STK'lardan sıcağa rağmen geniş bir katılım oldu. Mitingde "Vatan sevgisi imandandır" "Tüm Türkiye tek yürek" pankartlarına yer verildi. Tunceli'deki demokrasi mitingine de devlet yetkililerinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.







TRABZON SES VERDİ


Trabzon'da Atatürk Alanı Meydan Parkında düzenlenen mitinge, birçok siyasi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Miting alanını dolduran vatandaşlar, darbe girişimi sırasında şehit düşen Trabzonlu vatandaşlar için de pankart açtı. Demokrasi ve Şehitler Mitingi Mersin'de Cumhuriyet Meydanında düzenlenirken, Ordu da Demokrasi Meydanı'nda yapıldı.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Demokrasi ve Şehitler Mitingi
8 yıl önce