|

87'lik eski dekan hala öğrenci yetiştiriyor

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski dekanlarından 87 yaşındaki Prof. Dr. Cevat Geray, haftanın belli günlerinde ders vermek için kaldığı huzurevinden üniversiteye gidiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:25 - 2/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Prof. Dr. Cevat Geray
Prof. Dr. Cevat Geray

Öğrencilere yararlı olduğuna inandığı sürece derse girmeye devam etmek isteyen Geray, kendisi gibi yaş almış insanlara, dünyayla ilişkilerini kesmemelerini tavsiye ediyor.

HUZUREVİNDE YAŞIYOR

Şehircilik uzmanı, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Geray, öğrenci olaylarının en yoğun yaşandığı dönemleri de içeren 1977-1982’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde dekanlık görevinde bulundu. 87 yaşındaki Prof. Dr. Geray, uzun süren çalışma hayatının ardından emeklilik günlerini huzurevinde gazete okuyarak ve bilimsel yazılarını içeren kitabının hazırlıklarıyla geçiriyor. Geray, haftanın belli günlerinde de, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde lisans, lisans üstü ve doktora derslerine giriyor. Geray, “Bazıları emeklilik dönemini, ölümü beklercesine geçiriyorlar. Bu yanlış gibi geliyor. Hepimizin geldiği, gideceği yer belli. Günlerini anlarında yaşasınlar” dedi.

#Cevat Geray
#Ankara
7 yıl önce