|

9-10 Mart’ta Moskova’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmek üzere Moskova'ya gidecek. Daha önce mart ayı ortasında yapılacağı duyurulan ziyaretin tarihi netleşti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:51 - 25/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
9-10 Mart’ta Moskova’da
9-10 Mart’ta Moskova’da

Buna göre Erdoğan, Rusya ziyaretini 9-10 Mart'ta gerçekleştirecek. Türkiye ile Rusya arasında 2010'dan beri yapılan Ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın 6.'sına katılmak üzere bu ülkeye gidecek Erdoğan'ın gündeminde, Moskova'nın Ankara'ya halen kısmen uyguladığı yaptırımlar başta olmak üzere vizesiz geçiş süreci ve doğalgaz gibi başlıklar var. Bunların dışında iki lider, Suriye'de gelinen duruma ilişkin de önemli değerlendirmelerde bulunacak.



Son dönemde Ankara ile Moskova arasında Suriye'ye ilişkin en kritik konu PKK'nın bu ülkedeki uzantısı PYD. Suriye'de barış için başlatılan Astana süreci, Türkiye ile Rusya'nın garantörlüğünde sürerken Ankara, Moskova'nın PYD için öne sürdüğü 'anayasada kültürel özerklik' ifadesinden rahatsız. Bunun yanında, 15 Şubat'ta Suriye PKK'sı YPD öncülüğünde düzenlenen 'Kürt' konferansı da Ankara'yı hayli rahatsız etti. Türkiye'nin 24 Kasım 2015'te Hatay'ın güneyinde bir Rus uçağını düşürmesinin ardından iki ülke arasında başgösteren kriz, Erdoğan'ın Haziran 2016'da Putin'e gönderdiği mektup sonrası yumuşamış, ardından iki liderin St. Petersburg'da buluşmasıyla büyük oranda son bulmuştu. Türkiye halen Suriye'deki operasyonları Rusya ile koordineli şekilde yürütüyor.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Vladimir Putin
7 yıl önce