|

92 terörist öldürüldü 17 terörist yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı dünkü operasyonda, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 3, Şırnak'ta 9 terörist daha öldürüldüğünü açıkladı. Kuzey Irak'a düzenlenen hava operasyonlarında da, aralarında sözde üst düzey örgüt yöneticisinin de bulunduğu 80 bölücü teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Yeni Şafak
12:17 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 12:36 - 27/05/2016 Cuma
Yeni Şafak
Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kampları vuruldu. Üst düzey yöneticinin de aralarında bulunduğu 80 terörist öldürüldü.
Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kampları vuruldu. Üst düzey yöneticinin de aralarında bulunduğu 80 terörist öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı devam eden operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu.



Nusaybin'de operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan 3 terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 440'a yükseldi. Ayrıca dün ilçede 42 bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim oldu. Daha önce etkisiz hale getirilen beş bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi de bulundu. Öte yandan, iki Kaleşnikof piyade tüfeği ve 210 fişeği ele geçirildi, dokuz el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 36 oldu. İlçede operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından şimdiye kadar 93 bina da yakıldı.



Şırnak'ta 9 terörist daha öldürüldü. Kentte toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 441'e ulaştı. Üç Kaleşnikof piyade tüfeği, 16 şarjörü ve 419 fişeği, üç el bombası, 16 havan mühimmatı, bir dürbün ve bir kamera ele geçirildi. İki el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 353 oldu. Ayrıca, operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından şimdiye kadar 140 bina da yakıldı.



17 terörist yakalandı


Diyarbakır'da 12, Muş'ta bir, Antalya'da bir, Hakkâri'de bir, Mersin'de bir ve Şanlıurfa'da bir olmak üzere toplam 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı, bir av tüfeği ele geçirildi.



Üst düzey teröristlerin de bulunduğu 80 terörist öldürüldü


15 Nisan 2016 ve 18-23 Mayıs 2016 tarihlerinde, Irak Kuzeyi Metina bölgesine yapılan hava harekatında, aralarında sözde üst düzey örgüt yöneticisinin de bulunduğu 80 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi.



El yapımı patlayıcılar imha edildi


Bingöl'ün Yayladere ilçesinde, arazide tespit edilen altı el yapımı patlayıcı imha edildi. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de, arazide tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.



Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen iki sığınak içinde, 32 el yapımı patlayıcı (İçleri toplam 590 kg petrol türevi madde ve çivilerle desteklenmiş amonyum nitratla doldurulmuş altı adet 30 litrelik plastik bidon, patlatmaya hazır halde beş adet 12 kg'lık büyük tüp ve 21 adet üç kg'lık piknik tüpü), muhtelif yaşam malzemesi (40 kg un, 20 kg şeker,10 paket çay, 35 kg peynir, 15 kg zeytin) ele geçirildi.








#TSK
#PKK
#Nusaybin
#Şırnak
#Muş
8 yıl önce