|

AA Genel Müdürü Öztürk istifa etti

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, 3 yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü görevlerinden istifa etti. İstifasını twitter hesabından duyuran Öztürk “Hayallerimize inanan ve destek olan herkese minettarım” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/12/2014 Salı
Güncelleme: 00:31 - 2/12/2014 Salı
Diğer
Ağustos 2011’den bu yana AA Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevlerini sürdüren Kemal Öztürk, görevlerinden istifa etti. İstifa kararını şahsi twitter hesabından duyuran Öztürk, "Hayallerimize inanan ve destek olan herkese minnettarım" dedi. İstifa kararını kabul eden Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu da, istifanın Öztürk’ün kişisel kararı olduğunu ve saygıyla karşılandığını belirterek katkılarından ötürü Öztürk’e teşekkür etti.

AA ÜZERİNDE BÜYÜK EMEĞİ VAR

AA Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, kurumun  ‘100. Yıl Vizyonu’ çerçevesinde dünyada en büyük 5 büyük haber ajansından biri olma hedefini belirlediği ve sadece Türkçe olan yayınını 8 dile çıkartıldığı, haber, fotoğraf ve video üretimini de 3 kat artırıldığı vurgulandı.  3 yıl öncesine kadar yurt dışında hiçbir abonesi olmayan Anadolu Ajansı’nın bugün 45 ülkede abonesi bulunduğu hatırlatılan açıklamada, bu atılım hamlesinde Kemal Öztürk’ün büyük katkı ve emeğinin bulunduğu bildirildi.

KENDİ KARARI SAYGIYLA KARŞILADIK

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “Anadolu Ajansı’nın alanında öncü kuruluş haline gelmesinde ve uluslararası bir medya kurumu hüviyeti kazanmasında Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk’ün büyük katkısı ve emeği bulunmaktadır. Sayın Öztürk bugün (dün) ilkeleri ve çalışma prensipleri açısından görevinden ayrılmak talebinde bulunmuş, yönetim kurulumuz da bunu saygı ile karşılamıştır. Kurumumuza yaptığı katkılardan dolayı Kemal Öztürk’e teşekkür eder, yeni çalışma yaşamında başarılar dileriz.”

24 YILDIR SEKTÖRÜN İÇİNDE

Öztürk’ün özgeçmişi şöyle: Kemal Öztürk, 1990 yılından başladığı gazetecilik kariyerini 2003 yılından itibaren TBMM Başkanı İletişim Danışmanı olarak devam ettirdi. 2005 yılında TBMM Başkanı Başdanışmanlığına getirilen Öztürk, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Basın Danışmanlığını atandı. 2011 yılı Şubat ayında bu görevinden ayrılan Öztürk, 3 Ağustos 2011 tarihinden bu yana da Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü görevlerini yürüttü. 
#Kemal Öztürk
#istifa
#AA
9 yıl önce