|

AB Bakanı Çelik AB Delegasyonu üyeleri ile bir araya geldi

AB Bakanı Çelik, AB Delegasyonu üyeleri ve AB ülkeleri büyükelçileri ile bir araya geldi.

Yeni Şafak
21:09 - 20/06/2017 Salı
Güncelleme: 22:00 - 20/06/2017 Salı
AA
AB Bakanı Ömer Çelik, AB Delegasyonu üyeleri ve AB ülkeleri büyükelçileri ile bir araya geldi
AB Bakanı Ömer Çelik, AB Delegasyonu üyeleri ve AB ülkeleri büyükelçileri ile bir araya geldi

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, delegasyon üyeleri ve AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile görüştü.

Çelik, AB Delegasyonu Başkanı Berger ve delegasyon üyelerinin yanı sıra AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile iftarda bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri, mülteci meselesi ve vize muafiyeti başta olmak üzere birçok konu ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Brüksel'de AB Komisyonu Başkanı Jean Claude-Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani ile 25 Mayıs'ta yaptığı görüşmelerin, Türkiye ve AB arasındaki ilişkiler çerçevesinde yeni bir dönüm noktası olduğu ifade edilmişti.

AB Komisyonunun Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın 6 Temmuz'da Türkiye'ye geleceği belirtilmişti.

Türkiye ile 25 Mayıs'ta başlayan ve daha sonra süren görüşmelerin devamı niteliğinde olacak bu ziyarette Türkiye'nin AB açısından öneminin altının çizileceği kaydedilmişti.

Ayrıca temmuz ayının ikinci yarısında Türkiye ve AB arasında “Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog” toplantılarının düzenlenmesi öngörülüyor.

#Ömer Çelik
7 yıl önce