|

AB Bakanı Ömer Çelik'ten 'racon' açıklaması

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan, adını kullanarak herkesi tehdit eden köşe yazarları ve trolleri uyarmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Yeni Şafak
14:18 - 21/08/2017 понедельник
Güncelleme: 14:55 - 21/08/2017 понедельник
Diğer
AB Bakanı Ömer Çelik
AB Bakanı Ömer Çelik
Avrupa Birliği Bakanı
Ömer Çelik
, NTV televizyonunda katıldığı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kimilerinin şahsım adına adeta racon kestiği anlaşılıyor, Racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim" sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamaları şu şekilde;

Bakıyorsunuz Anadolu'da AK Parti'nin sivil ayağı denilerek oradaki idarecilerle belli ilişkiler geliştirmeye çalışıyorlar. Bu tip olaylarda çok hassasız. Bazen de bazı kişiler çıkıyor, belli kişileri AK Parti'nin içinden konuştuğunu iddia ederek açıklama yapıyor. Bu son zamanlarda daha hassas olmak gerekiyor. Sosyal medya büyük bir okyanus. AK Partili siyasetçilere nasıl AK Partili olması gereken mesajlar da oluyor. Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirilmiş olması bu işe artık bir nokta konulduğu anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MİT TIR'ları olayının ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili söyledikleri

Ana muhalefet partisinin genel başkanını tutuklanacağı spekülasyon üzerine konuşmaya değer bir konu değil. Kendimizle yarışıyoruz ana muhalefet partisi ile yarışmıyoruz. Sol adına siyaset yapan ama evrensel sol açısından baktığımızda aşırı sağ düşen bir siyaset partisi var. Bir türlü gerçek bir muhalefet üretemeyen yapısı var. Ergen psikolojisiyle hareket ediyor. Eğitimden ekonomiye tepkiselliğin ötesinde meseleleri tartışabildiğimiz rekabet içerisinde bizi yoran bir ana muhalefet partimiz olsaydı. Gündemi tutmaya çalışıyorlar. Esas olan şudur siyasetin kendini anlatacağı yer halktır.

Zekai Aksakallı 15 Temmuz'un önemli isimlerinden biriydi Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan 2. Kolordu Komutanlığı'na atanması

Bunlar asker kişiler. Suriye'deki operasyonlarda rolü belli son derece değerli saygın bir komutan. Tenzil-i rütbe gibi algılamamak lazım. Türkiye bir zamanlar MGK'dan MGK'ya YAŞ'tan YAŞ'a nefesini tutarak yaşardı. MGK'ların kriz olmadığı durum demokrasinin işlediği durumlardır. Süreci normal şekilde ele alıyoruz.

Almanya Başbakanı Merkel'in Gümrük Birliği ile ilgili açıklamaları

Gümrük Birliği, AB üyeliğimiz ile taçlanmalıydı. Merkel'in açıklamasını çok yadırgadım, talihsiz buldum. Merkel açısından çok kırılgan buldum bu değerlendirmeyi. AB ilk defa ticarette korumacı bir yaklaşım üretti. Almanya'daki seçim sonrası ilişkilerde yumuşama olur. Bendeki anketlere göre hem Merkel'in hem Schulz'un geçen sene alınan oylardan birer ikişer puan geride olduğu gözüküyor.

Almanya ile tırmanan gerilim

Türkiye Batı ittifakında misafir değildir ev sahibidir. Dünyada NATO'dan OECD'ye kadar birçok yerde kurucu üyeyiz. Avrupa'da misafir değiliz ev sahibiyiz. Değerlerimize saygı istiyoruz. Bazı eleştiriler geliyor deniyor ki bu tartışma zararlıdır. Bu ilişkilerin düzeltilmesi lazım. Evet. Türkiye'ye tek taraflı şeyler öneriyorlar. Almanya'dan son zamanlarda gelen bazı mesajları siyasetin doğasına aykırı açıklamalar olarak yadırgıyorum.

Kıbrıs müzakereleri

Kapsamlı müzakereler artık bitmiştir. Askıya alınmış ya da dondurulmuş değildir tartışılacak her şey tartışıldı bu süreç sona erdi. Bu süreci sabote eden Rum tarafı oldu. İşimiz köprü kurmak duvar örmek değil.

#Ömer Çelik
#Recep Tayyip Erdoğan
7 лет назад