|

ABD artık süreçte yer alamaz

Filistin lideri Mahmud Abbas, Trump’ın, Kudüs’ü ABD’nin bir eyaletini verir gibi İsrail’e vermek istediğini söyleyip rest çekti: “ABD artık barış sürecinde arabulucu olma vasfını yitirmiştir. İleride asla süreçte yer almasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:30 - 14/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olmaması halinde barış ve istikrarın gelmeyeceğini söyledi.
Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olmaması halinde barış ve istikrarın gelmeyeceğini söyledi.

İİT Olağanüstü Zirvesi’nde konuşan Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olmaması halinde barış ve istikrarın gelmeyeceğini söyledi.

Abbas, “Trump, Kudüs’ü İsrail’e hediye olarak takdim ediyor. Sanki dünyada tek karar veren kendisiymiş gibi davranıyor. Ama bu kez ABD ile birlikte hareket edenler dahi yanında yer almadı. Bütün dünyada ülkeler doğudan batıya, kimse Trump’ın yanında yer almadı. ABD bütün insanlığın vicdanını zedeleyecek bir karar almıştır. Bütün gücümüzle artık işgal altındaki Filistin’in devlet olarak tanınması için çalışmalıyız” dedi. Abbas, konuşmasını şöyle sürdürdü:

ABD’NİN KARARI GEÇERSİZ

“BM kararına göre hiçbir ülkenin büyükelçiğini Kudüs’e yerleştirmesi yasal değildir. Yapılan uluslararası hukukun ihlalidir. Kudüs hem Müslümanların hem Hristiyanların yaşam mekanı olarak kalacaktır. ABD artık barış sürecinde ara bulucu olma vasfını yitirmiştir ve asla ilerde siyasi barış sürecinde ABD’nin de yer almasına müsaade etmeyeceğiz. Kudüs Filistin devletinin ebedi başkenti olarak kalacaktır. İsrail’in yönetimi, halkı var ama sınırları yok. Sınırları olmayan bir devlet nasıl tanınabiliyor? Bana sınırlarını göstersinler. Her şeyin bir bedeli vardır ve bizler bedeli ödetebiliriz.

BANA SINIRLARINI GÖSTERSİNLER

Uluslararası ülkelerin, İsrail devletini tanımalarını geri çekmeleri çağrısında bulunuyorum. Bizi tanıyan devlet sayısı İsrail’i tanıyandan fazla. Biz İsrail ile yaptığımız hiçbir anlaşmaya artık bağlı değiliz. Eğitim sağlık kanalizasyonu siz yapın, biz işgal altındayız diyeceğiz.”

Abbas, “Türkiye’ye ve Türk halkına bizim yanımızda yer aldıkları için ve adil davamızı savunduğu için sizin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

#Filistin
#Kudüs
#Mahmud Abbas
6 yıl önce