|

ABD Büyükelçisi Bass'ten Artvin'e provokasyon ziyareti

28 belediyeye kayyum atamasının ardından yapmış olduğu açıklama ile terörist belediyelere kalkan olmaya kalkışan ABD Büyükelçisi John Bass'in dün Artvin'de dikkatleri çeken üç kritik ziyaret gerçekleştirmiş olduğu ortaya çıktı. Bass'in HES'ler üzerine yaptığı ziyaretler ile bölge halkını provoke etmeye hazırlandığı öğrenildi.

Yeni Şafak
20:31 - 14/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:53 - 14/09/2016 Çarşamba
Diğer

İçişleri Bakanlığı'nın bugün 28 belediyeye kayyum atamasının ardından bir açıklama yapan ABD, "Gelişmelerden endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Türkiye'de çatışma var algısı oluşturmaya çalışan ABD, 'müttefikim' dediği Türkiye'nin yanında olmak yerine, teröre destek sağlayan belediyeleri savunmuştu.





Terör örgütü PKK ve FETÖ bağlantılı 28 belediyeye kayyum atanmasının ardından yaptığı bu açıklamayla haddini aşan ABD Büyükelçisi John Bass'in Artvin'de dikkati çeken gizli ziyaretlere imza attığı ortaya çıktı. A Haber'deki bilgilere göre Bass'in sivil bir araçla Artvin'e gittiği ve bölge halkını provoke etmeye kalkıştığı öğrenildi.



  1. Bass'in çok gizli Artvin planlarının perde arkası madde madde şöyle:
  2. -Bass, dün ilk olarak Artvin'in ilçesi Şavşat'a gidiyor ve Meydancık Köyü'nü ziyaret ediyor. Burada Hidroelektrik Santrali'ne ilişkin olarak bölge halkı ile gizli görüşmeler gerçekleştiriyor.
  3. -Daha sonra Artvin'in bir diğer ilçesi olan Yusufeli'ne geçiyor. Orada da HES üzerinden çalışmalar sergiliyor.
  4. -Bass'in Artvin'deki üçüncü ziyareti ise kent merkezine oluyor. Merkezdeki Atilla Vadisi'ni ziyaret eden ve bölge halkı ile HES'ler üzerine görüşen Bass, vatandaşları provoke etmeye çalışıyor.

Sivil araç detayı

ABD Büyükelçisi John Bass'in Artvin'deki ziyaretleri boyunca dikkati çekmemek adına sivil araç kullandığı öğrenildi.



Söz konusu bölgede HES'lerle ilgili daha önce çok sayıda protesto gösterisi olmuş, bu konu uzun süre sosyal medyanın gündemini meşgul etmişti.




#John Bass
#Artvin
8 yıl önce