|

ABD Savunma Bakanı Mattis Türkiye'ye geliyor

İran ve Kuveyt'li yetkililerin gelmesinin ardından ABD Savunma Bakanı Mattis de 23 Ağustos'ta Türkiye'yi ziyaret edecek.

Yeni Şafak
21:35 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 22:38 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
​ABD Savunma Bakanı James Mattis
​ABD Savunma Bakanı James Mattis

İran ve Kuveyt'li yetkililerinin gelmesininden ardından ABD Savunma Bakanı James Mattis de 23 Ağustos'ta Türkiye'yi ziyaret edecek.

Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bakan Mattis, 23 Ağustos'ta Türkiye'yi ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek." ifadesi kullanıldı.

Görüşmede Suriye'deki son gelişmelerin ele alınması beklenirken özellikle terör örgütü PKK/PYD'ye verilen silah desteği ve Rakka sonrası süreç masada olacak.

Görüşmede ele alınması beklenen bir diğer konu ise İdlib. ABD Başkanı Donald Trump'ın Askeri Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk'un İdlib ile ilgili açıklaması Türkiye'de büyük bir rahatsızlığa neden olmuştu.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Çarşamba günü 9 kişilik üst düzey yetkili ile İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri'yi kabul etmişti.
  • Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Muhammed el-Halid el-Hamad el-Sabah da geçtiğimiz perşembe günü Ankara'da Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile görüşmüştü.
  • Ayrıca önümüzdeki hafta Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov'un da Türkiye'ye geleceğini açıklanmıştı.

#Türkiye
#İran
#Recep Tayyip Erdoğan
#James Mattis
#ABD
7 yıl önce