|

AB’den al FETÖ’ye ver

Hatay’da FETÖ soruşturması kapsamında 16 kişi hakkında hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen gizli tanık, üniversitede çeşitli görevlerde bulunan bazı sanıkların, sözde projelerle AB’den sağlanan kaynakları yolsuzluk yaparak örgüte aktardığını ortaya çıkardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:35 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Hatay’da FETÖ soruşturması kapsamında, İskenderun Teknik ve Mustafa Kemal Üniversitelerinde çalışırken meslekten ihraç edilen 16 kişi hakkındaki iddianamede ifadesine yer verilen gizli tanık, bazı sanıkların sözde projelerle Avrupa Birliği’nden (AB) sağlanan kaynakları yolsuzluk yaparak örgüte aktardığını belirtti. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 49 sayfalık iddianamede, 11’i tutuklu, 5’i tutuksuz 16 sanıktan bazılarının, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıklarının belirlendiği kaydedildi.

GİZLİ TANIK ANLATTI

İddianamede ifadesi yer alan “Bayrak” kod adlı gizli tanık, tutuklu sanık eski Mustafa Kemal Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Cevat T’ye ait olan ve örgüt sohbetlerinin yapıldığı 4 katlı villanın yolsuzluk yapılarak alındığını iddia etti. Villada kimsenin yaşamadığını anlatan gizli tanık, şu ifadeleri kullandı: “Bu adam bu evde cemaat toplantıları yaptırıyor. Bu 4 katlı villayı da Cevat T. 2007-2009 yıllarında Avrupa Birliği projeleri kapsamında usulsüz teşvik paraları, ‘komi ve garson yetiştirme’ sözde projeleri adı altında elde edilen yolsuzluk parasıyla satın aldılar."

PROJE FİLAN YOK

"Sanık Cevat T, AB projelerini gerçekte yapılmayıp ancak yapılmış gibi gösterdi. 300 bin avroluk parayı zimmetine geçirmek için de öğrencileri kullanarak örgüte mali destek sağladı. Proje heyetinde yer almayan, mezuniyeti yakın öğrencileri projede görevli eğitmen olarak gösterip bağlanan bin 100 lira maaşın, bin lirasını geri almak suretiyle de menfaat elde etmiştir.”

#FETÖ
#Avrupa Birliği
7 yıl önce
default-profile-img