|

Abdest alıp şehadete koştu

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 20:09 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Sokağa çıkın” çağrısıyla abdest alıp evden çıkan Murat Mertel'in 35 yaşındaki eşi Semra Mertel, eşinin Allah-u Ekber diyerek gittiğini belirterek “Onun amacı meydanları boş bırakmamaktı. Arkadaşlarıyla belli bir yerde toplanmışlar. O gece askerler Türk Telekomu'u ele geçirmeye çalışıyordu. Amaçları haberleşmeyi engellemekmiş.Türk Telekom da evimize ilk sokak olduğu için çatışmalar yanıbaşımızda gerçekleşti. Eşim, gitmeden önce bize camlara, balkonlara sakın çıkmayın diye tembihlemişti. Eve gelmeyince onu aradım. Artık eve dönmesini söyledim. En son gece 02.00'da konuşmuştum. Eşim de eve dönecekken bir arkadaşının bacağından vurulduğu görmüş. Tişörtünü çıkarıp arkadaşının yarasını bağlamak istemiş. Arkadaşını hastaneye götürmek isterken sırtından vurulmuş ve o mermi göğsünü parçalamış. Ümraniye Araştırma Hastanesi'ne kaldırmak için ambulansa bindirilmiş” diyor.



Tekrar askere gitmek isterdi


Eşinin telefonunun hemşirede kaldığını ve ona bir türlü ulaşamayınca telaşlandığını ifade eden Mertel “ Hemşire, sürekli tekbir getirip bizi sayıkladığını söyledi. Ona 'Beni asker vurdu' demiş. Hemşire beni saat 04.00 sıralarında aradı ve durumu izah etti. Sonrasında dışarı çıkmak istedik. Çatışmalar olduğu için polisler izin vermedi. Hastaneye gittiğimizde en az 20 tane ameliyatın bitmesini bekledik. İsimsiz alınıyordu hastalar ameliyata. Eşimi yanına gitiğimde sesimizi duyunca ellerini hareket ettirdi. Ama 5 saat sonra kalbi durdu. O gün yaşadıklarımı anlatmam imkansız”diyor.



Ertuğrul dizisini izler şaha kalkardı


Eşinin bir ay önce Kapalıçarşı'da binbir emekle dükkan açtığını ifade eden Mertel “Şimdi o işyerini kapatmak nasip oldu” şeklinde konuşuyor. Eşi Murat için Allah,vatan,millet sevgisinin her şeyden önce geldiğini de sözlerine ekleyen Mertel “Şehit olacağını bilse yine koşarak giderdi. Askerliğini Bayburt'ta hep dağlarda yapmıştı. O zamanlar hep çatışmalarda bulunmuş. 'Askere yine çağırsalar yine giderim' diyordu hep. Ertuğrul dizini izler şaha kalkardı. İdamın bir an önce gelmesini istiyorum. İçim anca o zaman soğur” ifadelerini kullanıyor.


#Murat Mertel
#Semra Mertel
8 yıl önce