|

ABD'li komutan Kobani’den sonra Türkiye’ye geldi

Önceki gün Kobani’de de terör örgütü YPG’nin de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yetkilileri ile görüşen ABD'li komutan Joseph Votel, sürpriz bir şekilde Türkiye'ye geldi.

Yeni Şafak
12:41 - 23/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:01 - 23/05/2016 Pazartesi
DHA
ABD'li komutan Joseph Votel, sürpriz bir şekilde Türkiye'ye geldi.
ABD'li komutan Joseph Votel, sürpriz bir şekilde Türkiye'ye geldi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel'in, sürpriz bir şekilde Ankara'ya geldiği öğrenildi.



ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, bugün saat 12:30da Genelkurmay Karargahı'nda Genelkurmay 2'nci Başkanı'nı ziyaret etti. Dün gece geç saatlerde Ankara'ya gelen Votel'in Dışişleri Bakanlığı'nda da görüşmelerde bulunması bekleniyor.



Votel önceki gün Suriye'nin Kobani bölgesinde terör örgütü YPG'nin de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yetkilileri ile görüştü. Votel'ın ziyareti ABD'den bugüne kadar Suriye'nin bu bölgesine gerçekleştirilmiş en üst düzey askeri ziyaret oldu.





Votel'in, görüşmelerinde özellikle IŞİD'in merkezi Rakka'ya düzenlenecek operasyonun anagündem maddesi olacağı belirtiliyor. Hürriyet'te yer alan habere göre Ankara'nın gündeminde ise Rakka'ya yönelik bir operasyona katkı sağlamak yok.



  • ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel'in Kobani'yi ziyaret ederek terör örgütü YPG'nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yetkilileri ile görüştüğü belirtilmişti. Görüşmede, IŞİD'in merkezi Rakka'ya düzenlenecek operasyonun ele alındığı ifade edilmişti.
  • Amerika'dan bugüne kadar Suriye'nin bu bölgesine gerçekleştirilmiş en üst ziyaret olarak değerlendirilmişti. GeneralJoseph Votel 10 ABD'li gazeteci eşliğinde, 2 Helikopter ile ziyaretlerini gerçekleştirdi.

'Türk askeri Suriye'ye girdi' iddiası


İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın haberine göre Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) kaynakları, Türk askerlerinin bir buldozer, iki tank ve çok sayıda kamyonla ile dün yerel saatle 09.45'te Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında yer alan Kamışlı kentine yakın bir noktadan Suriye topraklarına girdiğini iddia etmişti.



Askeri kaynaklar tarafından yapılan açıklamada haberde yer alan iddiaların gerçek dışı olduğu belirtilmişti.




#ABD
#CENTCOM
#Joseph Votel
#Suriye
#Kobani
#YPG
#PYD
#Türkiye
8 yıl önce