|

ABD’nin ajan çalışanı tutuklandı

Hükümeti devirmeye yönelik 17-25 Aralık kumpasının tezgahlayan FETÖ’cü polisler ve Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilen ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:53 - 5/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile İstanbul’da gözaltına alındı.
ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile İstanbul’da gözaltına alındı.

17 Aralık darbe girişimini tezgahlayan Fethullahçı polis müdürleri ve kaçak savcı Zekeriya Öz ile irtibatı belirlenen ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile İstanbul’da gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkan Topuz, ‘’Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’’, ‘’casusluk’’ ve ‘’Türkiye hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’’ suçlarından tutuklandı.

YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 AralıkKumpası’nın talimatı kim ya da kimlerce verildiğine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli Metin Topuz’un 17-25 Aralık öncesi firari savcı Zekeriya Öz’ün odasında kurulu Başsavcılık adına kayıtlı telefon numarası ve Zekeriya Öz’ün oğluyla irtibatlı olduğunu tespit etmişti. Öz ile irtibatlı çıkan Topuz’un ayrıca 2012’den itibaren 17/25 Kumpasının şüphelileri polis müdürleri Yakup Saygılı, Nazmi Ardıç, Mehmet Akif Üner ve Mahir Sakallı ile irtibatı belirlenmişti. Topuz’un polis müdürleri ile sık irtibatı saptanmıştı.

#Darbe
#15 Temmuz
#FETÖ
7 yıl önce