|

Abdullah Cömert davası başladı

Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Hatay'da hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüne ilişkin açılan davanın Balıkesir'deki ikinci duruşması başladı.

Yeni Şafak
10:16 - 3/02/2015 Salı
Güncelleme: 08:22 - 3/02/2015 Salı
AA
Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesinde çok sayıda kişi, adliye önünde toplanarak slogan attı. 


Mahkeme Başkanlığının kararı doğrultusunda, salonun kapasitesi ve avukat sayısının çokluğu gerekçe gösterilerek, duruşmaya Abdullah Cömert'in yakınlarından beş kişi dışında izleyici alınmadı.


Anne Hatice Cömert, adliye önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adalet istediklerini belirterek, "Benim çocuğum öldü. Bu dünya adaletsiz" dedi. 


Buraya bu kadar gencin hatır için geldiğini söyleyen Hatice Cömert, "Katille hesaplaşmak istiyoruz. Biz polis görmek istemiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Ben Antakya'dan kalktım geldim" diye konuştu.


Duruşmaya anne Hatice ve baba Edip Cömert ile Abdullah Cömert'in kardeşleri katıldı.


Bu arada tutuksuz yargılanan sanık polis memuru A.K'nin, sesli ve görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Balıkesir dışından duruşmaya katılacağı öğrenildi.


Hatay'ın Antakya ilçesinde 2 Haziran 2013'teki Gezi Parkı odaklı protestolar sırasında, biber gazı kapsülünün başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili açılan davanın, güvenlik gerekçesiyle Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verilmişti.
#Balıkesir
#duruşma
#abdullah cömert
#gezi parkı
9 yıl önce