|

ABD’yle en hassas konu FETÖ elebaşı

Bakan Çavuşoğlu, darbe girişiminin akıl hocalığını yapan FETÖ elebaşı Gülen'le ilgili tüm bilgileri ABD'ye ilettiklerini söyledi. Çavuşoğlu, "ABD ile ilişkilerimizde en hassas konu Gülen'in iadesi" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 21:54 - 26/09/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD gazetesi Miami Herald'ın internet sitesinde yayımlanan “Türkiye ve Müttefikleri Terörizmi Yenebilir” başlıklı makalesinde, FETÖ'nün darbe girişimini ve dış politikayı değerlendirdi.



Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin, Türk demokrasisi için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)


içindeki bir grubun acımasızca Türkiye'nin demokratik kurumlarına ve esasen Türk halkına saldırdığını ifade etti. Darbe girişiminin Pensilvanya'da bulunan, faaliyetlerini gizli yürüten terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen tarafından yapıldığına dair sağlam deliller bulunduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Darbe girişimini düzenleyenlerin bir çoğu FETÖ üyesi olduklarını itiraf etti” bilgisini paylaştı.



BİLGİLERİ VERDİK


Çavuşoğlu, darbe girişiminin faillerinin ve bu girişime akıl hocalığını yapan Gülen'in yargı önüne çıkarılması konusunda Türkiye'nin kararlı olduğunun altını çizerek, bu amaçla terör örgütü liderinin Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin geçici tutuklama emri ve dosyaların Amerikalı yetkililere gönderildiğini anımsattı. Çavuşoğlu, “Müttefikimiz ABD'den beklentimiz, bu talebimize süratli ve tatmin edici bir cevap almak. Şu anda ABD ile ilişkilerimizde en hassas konu budur” ifadesini kullandı.


#FETÖ
#Mevlüt Çavuşoğlu
٪d سنوات قبل