|

Açıklama ümit verici

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, Çanakkale 1915 Köprüsü ve başkanlık tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/10/2016 الأربعاء
Güncelleme: 01:53 - 26/10/2016 الأربعاء
Yeni Şafak

Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarının ümit verici olduğunu söyledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de gerekirse görüşebileceklerini vurgulayan Yıldırım, “Bizim görevimiz, millete vadettiğimiz anayasayı hazırlayıp yüce Meclis'e sunmaktır. Ondan sonra görev, yüce Meclisi'ndir. Gerekçeleriyle anlatacağız yaptığımız değişikliğin ne anlama geldiğini, halkımızla paylaşacağız ve Meclis'e teklifimizi getireceğiz. Ondan sonrası Meclis'in bileceği iştir. Sayın Bahçeli'nin bugüne kadar yaptığı açıklamalar ümit vericidir, yapıcı açıklamalardır. Biz bunu, Meclis'te bu teklife kendi şartları dahilinde olumlu katkı yapacakları yönünde anlamaktayız" dedi.



Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücretinin 15 avro artı KDV olacağını açıklayan Başbakan Yıldırım, “Köprünün açıklığı 2023 metre olacak. Viyadüklerle toplandığı zaman 5 kilometreden fazla bir uzunluğa erişiyoruz. Buna ilaveten de 100 kilometrelik bir otoyol var. Bunun ağırlıklı kısmı Gelibolu'dan başlayıp Malkara'ya kadar devam eden oradan da İstanbul'a uzanan bir otoyol. 18 Mart'ta temel atmayı planlıyoruz. Hedefimiz 2023 yılına kadar bitirmek. Köprüden geçiş süresi 3 dakika olacak" diye konuştu.


#Binali Yıldırım
#Çanakkale 1915 Köprüsü
٪d سنوات قبل
default-profile-img