|

Acımıza ortak oldular

15 Temmuz darbe girişimine karşı duruş, ülke içerisinde olduğu gibi dünyadan da büyük destek görüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:24 - 22/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Yaşanan hain kalkışma sırasında hayatını kaybeden şehitler için Balkanlar da duaya durdu. Bosna Hersek, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan'daki camilerde dün cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Cami imamı Salih Halilovic, cuma hutbesinde


Müslümanlara “bir olma” çağrısında bulunarak, tüm Müslümanların İslam diniyle birbirine bağlı kardeşler olduğunu söyledi.



BÜTÜN ŞEHİRDE KILINDI


Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Murat Paşa Camisi'nde de cuma namazının ardından darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cami vaizi Süleyman Baki, cuma hutbesinde bata Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türk devletine, hükümetine ve halkına geçmiş olsun, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Gıyabi cenaze namazı, Üsküp genelindeki diğer camilerde de kılındı.



150 CAMİ KATILDI


Karadağ İslam Birliği'nin kararıyla da ülke genelindeki tüm camilerde Türkiye'deki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ülke genelindeki 130'dan fazla camide cuma namazının ardından kılanan gıyabi cenaze namazına yüzlerce vatandaş katıldı.



Tüm dünyada dualar edildi


Azerbaycan'daki camilerde de, FETÖ darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için dua edildi, gıyabi cenaze namazı kılındı. Sri Lanka'da ise Türkiye'de doktora öğrencisi olan Muhammed Hüseyin, Cuma namazı sırasında orada bulunan cemaate Türkiye'de yaşananları anlatıp dua ettirdi. Dua edilen anın videoya çeken Muhammed Hüseyin, paylaştığı videoda Sri Lanka halkının desteğini "Ben de Türkiye'de bir öğrenciyim. Geçen Cuma günü darbe girişimini duyduktan sonra çok korktum, Türkiye'miz ne olacak diye? Allah kurtardı Elhamdülillah. Biz bu Cuma gününde, hutbede Türkiye'yi anlattık, dua ettik. Burada her camide Türkiye için, hükümet için dua ettik. Allah'ım her şerden Türkiye'yi kurtar, her sıkıntıdan Türkiye'yi muhafaza et diye dua ediyoruz" sözleriyle anlattı.


#Darbe irişimi
#Bosna Hersek
#Makedonya
#Karadağ
#FETÖ
8 yıl önce