|

Acımızı paylaştılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır’da Tanışık Köyü’nü ziyaret etti. Taziye evinde Erdoğan'ın Kur'an okuduğunu hatırlatan muhtar Yaman, "Acımızı paylaştık" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2016 الإثنين
Güncelleme: 21:14 - 29/05/2016 الأحد
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım toplu açılış töreni için gittiği Diyarbakır'da Tanışık Köyü'nü ziyaret etti. Erdoğan, PKK tarafından katledilen ailenin taziyesinde Kuran-ı Kerim okuyarak acılarına ortak oldu. Erdoğan ve Yıldırım'ın birlikte yapmış olduğu ziyareti Muhtar Bayram Yaman ve Fikri Börü Yeni Şafak'a değerlendirdi. Katliamı yapanları önce Allah'a sonra devlete havale ettiklerini söyleyen Tanışık Köyü Muhtarı Bayram Yaman, “Rabbim devletimizi başımızdan eksik etmesin” diye konuştu. Bölge halkının teröristlerden nefret ettiğinin altını çizen Yaman, “Bir tek ben değil, milyonlarca insan karşı” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taziye evinde Kuran-ı Kerim okuduğunu da hatırlatan Yaman, “Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız acımızı paylaştı. Birlikte mezarlığa gidip Fatiha ve dua okuduk” dedi.



BÖRÜ DAVASI HEPİMİZİN DAVASI

Erdoğan, Diyarbakır STK buluşmasında 15 yaşında kurban eti dağıtan ve PKK tarafından katledilen Yasin Börü'nün ailesiyle de görüştü. Görüşmede Yasin Börü'nün devam eden duruşması gündeme geldi. Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, “Hepimizin davası olun bu davayı sizde takip edin” ricasında bulunduğunu belirtti. Börü, bunun üzerine Erdoğan'ın da davanın takipcisi olacaklarını söylediği kaydetti.


#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Başbakan Binali Yıldırım
#Diyarbakır
٪d سنوات قبل