|

Acıya ortak oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Şirvan'daki maden faciasının yaşandığı bölgeyi ziyaret ederek kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Enkaz altında kalan işçilerin yakınlarıyla görüşen Erdoğan, daha sonra hayatını kaybeden işçilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2016 Pazar
Güncelleme: 21:43 - 26/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Siirt Şirvan'da maden faciasının yaşandığı bölgeyi ziyaret etti. AFAD Kriz Merkezinde, AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden ve diğer yetkililerden brifing alan Emine Erdoğan, enkaz altında kalan işçilerin yakınlarının bulunduğu çadıra giderek bir süre görüştü. Emine Erdoğan, özel maden ocağında yaptığı incelemenin ardından Siirt'te taziye ziyaretinde bulunmak üzere maden sahasından ayrıldı.





TAZİYE ZİYARETİ YAPTI


Madende hayatını kaybeden Sedat Bulut ve Reşit Can'ın ailelerini ziyaret eden Emine Erdoğan, taziyelerini ileterek ihtiyaçları konusunda bilgi aldı. Erdoğan'a ziyaretinde, kızı Esra Albayrak'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da eşlik etti.





ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


Öte yandan Şirvan'da 17 Kasım'da yaşanan faciada, toprak altında kalan işçiler için AFAD koordinesinde başlatılan çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve AFAD Genel Merkezi'ne ait, 8 farklı şehirde görevli uzman eğitimli 15 dedektör köpek desteği ile başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, dün sabah saatlerinde aramalara engel olan büyük kaya parçaları dinamitle kontrollü patlatıldı. Toprak altında kalan diğer işçiler; Yavuz Yıldız, Mahmut Batumak, Halil Başer, Kerem arat, İbrahim Kılınç ve Nusret Beyza Alma için çalışmalar devam ediyor.


#Emine Erdoğan
#AFAD
#Halis Bilden
7 yıl önce