|

Aciz bir saldırı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin, "Bu saldırı, aciz bir saldırıdır" dedi.

Yeni Şafak
07:25 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 04:27 - 26/08/2016 Cuma
AA

Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen 15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anma Programı'nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz'da büyük bir musibetle karşı karşıya gelindiğini ve bunun Türk Milleti gibi inanç yüklü, millet ve milliyet geleneği olan topluma ağır geldiğini söyledi.



15 Temmuz günü yaşananlara önceden ihtimal vermediğini vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:



"Siyasi tecrübeme, yakın geçmişte yaşananlara, tarihimizin derinliklerinde olanlara yakın ilgi duymama rağmen, bunların bir bölümünü çıplak gözlerimle yaşamama rağmen ihtimal vermezdim. Böyle bir hainlikle, namussuzlukla, alçaklıkla, vicdan yoksunluğuyla karşılaşacağımıza ihtimal vermezdim.



"Bu saldırı, aciz bir saldırıdır"


Artvin'de CHP Genel Başkanı'nın bulunduğu konvoya yapılan saldırının ve Türkiye'nin her yerinde gerçekleştirilen diğer saldırıların ortak amacının, ülkeyi işgal etmek olduğunu belirten Soylu, şunları kaydetti:



"CHP Genel Başkanı'nın konvoyuna yapılan saldırının amacı ve hedefinin, 15 Temmuz ve ondan sonraki süreçte Türkiye'nin ortaya koymuş olduğu demokrasiyi sahiplenmeye karşı, hem demokrasiyi hem de milli iradeyi sahiplenenlere karşı hınç olduğunu açıkça söylemek gerekir. 'Siz nasıl ülkeniz ve milletiniz için bir araya gelirsiniz?' Bu saldırının temel amacı budur ve Türkiye'de demokrasinin ortaya koyduğu bu ulvi sonucu ortadan kaldırabilmek ve yine bir ders verebilmek maksadı bu saldırının içerisindedir.



Bu saldırı, aciz bir saldırıdır. Dünyada sivillere, siyasetçilere, demokrasiyi millet adına ve milletle birlikte temsil etmeye çalışanlara yapılan saldırılar, aciz saldırılardır. Bu acizlik, tükenmişliklerinin bir göstergesidir ve ifadesidir. 'Siyasetin, devlet adamlarının, sivil anlayışın ortaya koymuş olduğu bu duruş, bundan sonra da devam etmelidir' işaretinin ta kendisidir."



Vatandaşların, sabırla, birlik ve beraberlik içinde bu meseleleri aşabileceğine inandığına dikkati çeken Soylu, saldırı nedeniyle Kılıçdaroğlu'na, CHP'ye, siyasi hayata, demokrasiye, Artvin halkına ve tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini, saldırıda şehit düşen Mehmetçiğe Allah'tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diledi.






#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP konvoyuna saldırı
#Süleyman Soylu
8 yıl önce