|

Açlıktan öleceklerdi

Hatay’da polisin durdurduğu minibüs, dramı önledi. Araçtan 51 Iraklı ve Suriyeli mülteci çıktı. Iraklı göçmenlerin, 3 gün boyunca yağmur altında dağlarda yürüdüğü, aç ve susuz olduğu gerçeği tüyler ürpertti

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:26 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Açlıktan öleceklerdi
​Açlıktan öleceklerdi

Hatay’da durdurulan bir minibüsten 3 gündür aç olan mülteciler çıktı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir minibüste kaçak göçmen taşındığı bilgisini aldı. Aracın yerini belirleyen ekipler, Antakya-İskenderun karayolunda seyir halinde bulunan 27 AG 129 plakalı minibüsü durdurmak istedi. Sürücü ekiplerin “Dur” ihtarına uymayıp kaçmak isterken, Ekinci Mahallesi 41. Sokak’taki zeytin ağaçlarına çarptı.

SİZ BİZİM MİSAFİRİMİZSİNİZ

Aracın sürücüsü kaza sonrası olay yerinden kaçarken, minibüs içindeki Suriyeli ve Iraklı 51 kaçak göçmen yakalandı. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşun kafilenin, sağanak nedeniyle kıyafetlerinin çamur içinde olduğu görüldü. Mülteciler Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü. Polis ekiplerinin, korku içinde olduğu gözlenen göçmenleri “Siz bizim misafirimizsiniz.” diyerek sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

3 GÜN BOYUNCA YEMEK YEMEMİŞLER

Soğuktan üşüyen çocukların çoğunun ise ayakkabısız olması dikkat çekti. Iraklı göçmenler, 3 gün boyunca yağmur altında dağlarda yürüdüklerini, aç ve susuz olduklarını söyledi. Göçmenlere polis merkezinde yiyecek ikram edildi. Iraklıların, Musul’un Telafer ilçesinden kaçarak Suriye geçtiği oradan da Altınözü ilçesi Karbeyaz Mahallesi’ndeki Suriye sınırından Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenildi. Göçmenler, şubedeki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Ayakkabısız
çocuklar

Kaçak yollarla Türkiye’ye giren göçmenlerin dramı yürek burktu. Çoğunluğunu ayakkabısız çocuklar ile kadınların oluşturduğu kafilenin boğazndan 3 gündür tek bir lokmanın bile geçmediği belirlendi. Açlıktan gözleri kararan göçmenlerin karınlarını polisler oyurdu.

#Hatay
#Irak
7 yıl önce
default-profile-img