|

Adada 7 bin yıllık kompleks bulundu

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde yer alan Uğurlu-Zeytinlik Höyüğü’ndeki kazılarda 7 bin yıllık yapı kompleksi ile büyük bir çukur içinde erkek, kadın ve çocuklara ait 13 insan iskeleti bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:20 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Adada 7 bin yıllık kompleks bulundu
​Adada 7 bin yıllık kompleks bulundu

2009 yılından bu yana Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burçin Erdoğu başkanlığındaki ekip tarafından kazılan höyük, bilinmeyen bir dönemi aydınlatacak. Bu döneme ait izler için alandaki kazıların genişleyerek süreceğini söyleyen Erdoğu, "Batı Anadolu'da da bilinmeyen bir süreç bu. Bu kazılar ile bu bilinmeyen döneme ışık tutmayı planlıyoruz" dedi.

İSKELETLERİN DNA’SI ÇÖZÜLECEK

Milattan önce 5 bin 500’lü yıllar Batı Anadolu’da olsun, Kuzey Batı Anadolu’da olsun hatta Balkanlara doğru giden bir süreçte, değişimin, kesintinin ve farklılaşmanın olduğu bir dönem olduğunu hatırlatan Erdoğu, bulunan iskeletlerin Trakya Üniversitesi’ne götürüldüğünü bu kişilerin birbirlerine olan akrabalık ilişkilerini, insanların nerede doğdukları, nerede durdukları, Avrupa ve Anadolu anlamında nerede yaşadıkları, hangi ırka ait olduklarını belki anlayabileceklerini dile getirdi.

#Anadolu
#Avrupa
#Trakya Üniversitesi
#Burçin Erdoğu
7 yıl önce