|

Adalet Bakanı Gül: Müsteşar Kenan İpek kendi isteğiyle ayrıldı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'in görevden ayrılmasına ilişkin, "Kendi isteğiyle ayrıldı" dedi. Gül ayrıca, İpek'in yerine kimin geleceği sorusuna ilişkin ise, "Resmi Gazete'de yayınlanacak" cevabını verdi.

Yeni Şafak
14:07 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 14:34 - 17/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül.

1 Ocak 2014'den beri Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan İpek'in Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından görevden alındığı iddia edilmişti. Bakan Gül ise İpek'in kendi isteği ile görevinden ayrıldığını söyledi.

"Kendi isteğiyle ayrıldı"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'in görevden ayrılmasına ilişkin, "Kendi isteğiyle ayrıldı" dedi.

Gül ayrıca, İpek'in yerine kimin geleceği sorusuna ilişkin ise, "Resmi Gazete'de yayınlanacak" cevabını verdi.

Kenan İpek kimdir?

5 Ekim 1959 tarihinde Rize'de doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Rize Pazarköy İlkokulu, İstanbul Oruçgazi Ortaokulu ve Pertevniyal Lisesinde tamamladı. Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan İpek, bu okuldan 1982 yılında mezun oldu.

1983 yılında İstanbul Adlî Yargı Hâkim Adayı olarak mesleğe başlayan Kenan İpek, sırasıyla Antalya, Mardin/Savur, Bolu/Seben, Antalya/Elmalı Cumhuriyet Savcılığı; Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Dairesi Başkanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği görevlerinde bulundu.

Adalet Bakanlığı da yapmıştı

1 Ocak 2014 tarihinden 6 mart 2015 Müsteşarlık görevini yürütmüştür.

62. ve 63. Cumhuriyet Hükümetinde Adalet Bakanlığı görevini yürütmüştür.

25 Kasım 2015 tarihinden itibaren Müsteşarlık görevini yürütmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

#Adalet Bakanı
#Abdülhamit Gül
#Kenan İpek
7 yıl önce