|

Adalet Bakanı İpek’ten yeni adli yıl mesajı

Adalet Bakanı Kenan İpek'in yeni adli yıl mesajında "Yargımızın toplumun adalet beklentisine en hızlı ve etkin bir şekilde karşılık vermesi, bizim için hayati derecede önem taşımaktadır" denildi.

Yeni Şafak
21:06 - 31/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:15 - 31/08/2015 Pazartesi
AA

Adalet Bakanı Kenan İpek, "Yargımızın toplumun adalet beklentisine en hızlı ve etkin bir şekilde karşılık vermesi, bizim için hayati derecede önem taşımaktadır" değerlendirmesinde bulundu.



İpek, yeni adli yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, yargının bağımsızlık ve tarafsızlığını etkileyecek her girişimin adaletin önünde engeller doğurduğunu belirtti.



Yargı mensuplarının görevleriyle ilgili yegane amaçlarının adaletin tecellisinde rol almak olması gerektiğini ifade eden İpek, şunları kaydetti:



"Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesi kimi durumlarda yargının kendi içinden, kimi durumlarda da hiçbir resmi görevi ve sıfatı olmayan unsurların çabaları ile ihlal edilir hale gelmiştir. Bu yöndeki her türlü çabanın ve girişimin karşılıksız kalmayacağını yine yargımızın bizzat kendisi yakın dönemdeki uygulamaları ile göstermiştir. Yargıda ideolojik ve inanç merkezli ayrışmaları kabul edilir durumlar olarak görmüyoruz. Yargımızın toplumun adalet beklentisine en hızlı ve etkin bir şekilde karşılık vermesi, bizim için hayati derecede önem taşımaktadır."



Bakan İpek, yargı alanında son dönemde yapılan reform niteliğindeki çalışmalardan netice alınma aşamasına gelindiğini bildirerek, şu ifadeleri kullandı:



"Yargının ihtiyaçlarının karşılanması, mevzuatın çağın gereklerine göre yenilenmesi, teknik olarak imkanların seferber edilmesi yargımızın hız ve etkinliğinin artırılması konusunda önemli katkılar sağlamıştır. Daha yüksek standartlar hedefine ulaşmak ve yargıya duyulan güveni daha üst seviyelere çıkarmak adına yeni beş yıllık Yargı Reformu Stratejimizi belirlemiş ve tüm kamuoyu ile paylaşmış bulunuyoruz. Temel konular üzerine yoğunlaşarak hem yargımızın iş yükünü azaltıcı tedbirleri alıyoruz hem de Bölge Adliye Mahkemeleri ile yeni bir sistemi inşa ediyoruz. Bütün hazırlıkları tamamlanan Bölge Adliye Mahkemelerinin 1 Ocak 2016'da faaliyete geçmesiyle yargımız yeni bir sisteme kavuşmuş olacak. Böylelikle hem iş yükü sorununa önemli bir çözüm üretilirken hem de daha hızlı yargılamanın yoluna açmış olacağız."



Bağımsız, tarafsız ve birliğini sağlamış evrensel hukuk ilkeleri kadar yerli değerlerin farkında olan bir yargının çalışmaları ile ülkenin ve milletin daha yüksek standartlara ulaşacağını vurgulayan İpek, 2015-2016 adli yılının yargı çalışanları ve adalet camiası için verimli ve başarılı geçmesini diledi.

#Adalet Bakanı Kenan İpek
#yeni adli yıl
9 yıl önce
default-profile-img