|

Adalet Bakanlığı personel alım tarihi ve şartları belli oldu

Adalet Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 2 bin 500 personel alımı için başvuru şartlarını ve başvuru tarihlerini de açıkladı. Adalet Bakanlığı, 2 bin 250 zabıt kâtibi ve 250 sözleşmeli mübaşir olmak üzere toplam 2 bin 500 personel alımı için, sınavın yapılacağı Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Erzurum, İstanbul, İstanbul Anadolu, Şanlıurfa Adalet Komisyonu Başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına yapılması gerekiyor.

Yeni Şafak
10:10 - 10/10/2017 Salı
Güncelleme: 10:12 - 10/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Adalet Bakanlığı Memur ve Personel Alımı İlanı yayımlandı.
Adalet Bakanlığı Memur ve Personel Alımı İlanı yayımlandı.

Adalet Bakanlığı, 2 bin 250
zabıt kâtibi
ve 250
sözleşmeli mübaşir
olmak üzere toplam 2 bin 500 personel alımı yapacak.
Adalet Bakanlığı
'nın personel alımı duyurusunu yapmasının ardından başvuru şartları ve başvuru tarihleri de belli oldu. Peki, Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman başlayacak?

Adalet Bakanlığı personel alım başvuruları ne zaman?

Adalet Bakanlığı, 2 bin 250 zabıt kâtibi ve 250 sözleşmeli mübaşir olmak üzere toplam 2 bin 500 personel alımı için başvurular 13-24 Ekim 2017 tarihleri arasında alınacak.

Başvuruların, sınavın yapılacağı Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Erzurum, İstanbul, İstanbul Anadolu, Şanlıurfa Adalet Komisyonu Başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına yapılması gerekiyor.

Bu şekilde yapılan başvuru, başvuruyu alan komisyon tarafından, sınav ortak rolünden, sınav yapılacak komisyonlarca belirlenen sınav numarası üzerinden UYAP sınav ekranına kaydedilecek ve başvuru evrakı, masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle acele posta servisi (APS) ile sınavı yapacak olan adalet komisyonu başkanlığına gönderilecek.

Belirtilen usule uyulmadan posta ile veya diğer iletişim araçlarıyla sınavı yapacak adalet komisyonuna veya Bakanlığa yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Adaylar listelerde yeri, sayısı, unvanı ve niteliği belirtilen sözleşmeli pozisyonlardan sadece bir adalet komisyonuna, bir unvan için başvuru yapabilecek. Adayın birden fazla başvuru yaptığının tespit edilmesi halinde hiçbir başvurusu kabul edilmeyecek, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi istihdamları yapılmayacak.

Atanmaya hak kazanan adaylar başvuru yaptıkları adalet komisyonlarına bağlı, merkez veya mülhakat adliyelerinden birine atanabilecekler.

Adalet Bakanlığı personel alım şartları

- Türk vatandaşı olmak,

- İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 24 Ekim 2017 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak.

- 35 yaşını bitirmemiş olmak.

- Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

- 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak.

- 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

- Kamu haklarından mahrum olmamak.

- Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Sınav yeri

Uygulama ve sözlü sınav merkezleri Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Erzurum, İstanbul, İstanbul Anadolu, Şanlıurfa adalet komisyonları, sınav giriş belgeleri ise ilgili adalet komisyonu başkanlıklarından alınacak.


Zabıt kâtibi unvanı için uygulamalı sınav tarihi ve saati

8 Kasım – 14 Kasım 2017 tarihleri arasında adayların daktilo veya bilgisayar ile vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazamadıklarının tespiti için uygulamalı sınav yapılacak. Belirtilen günde uygulamalı sınavın bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecek.

Sözlü sınav tarihi ve saati

25 Kasım 2017 - 8 Aralık 2017 tarihleri arasında adaylar sözlü sınava alınacak. Adayın sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gereiyor. Sözlü sınavda konular ve puanlama ise şöyle:

  • - İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi sınavın 40 puanlık kısmını oluşturuyor.
  • - Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi ise 20 puanlık bölüm.
  • - Genel kültür, bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 20 puan değerinde.

#Adalet Bakanlığı
6 yıl önce