|

Adalet değil PKK kurultayı

Ankara’dan İstanbul’a yürüyüşte FETÖ ve PKK’nın sözcülüğüne soyunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu birlikteliği adalet kurultayı ile perçinlemeye kararlı. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kurultaya açık desteğiyle Çanakkale’de de aynı poz verilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:23 - 12/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Adalet değil PKK kurultayı
Adalet değil PKK kurultayı

Başlattığı sözde adalet yürüyüşü ile terör örgütlerinin sözcülüğüne soyunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye karşıtı pozisyonunu Çanakkale’de sürdürecek.

Kılıçdaroğlu, Ankara’dan başlattığı ve İstanbul’da bir miting ile bitirdiği yürüyüşte FETÖ ve PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile saf tuttu. Terör örgütlerinin düşüncelerini ortaya koyan CHP lideri bu yürüyüşten istediğini elde edmeyince bu kez adalet kurultayını devreye soktu. Bu kurultayda da FETÖ ve HDP ile bir birliktelik oluşturmayı çabalayan Kılıçdaroğlu, partiler üstü olarak nitelediği Çanakkale gerçekleştireceği adalet kurultayına hazırlanırken, HDP’den destek geldi. Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, adalet kurultayına katılım çağrısı yaptı. Demirtaş’ın çağrısının ardından HDP’li bazı vekiller de CHP ile işbirliği çağrısı yaptı.

PARTİDE HUZURSUZLUK HAKİM

Alman Focus dergisine yaptığı açıklamalarla açık biçimde Türkiye karşıtı pozisyon alan Kılıçdaroğlu’nun içeride FETÖ ve PKK ile cephe kurması parti içinde gerginliğe neden oldu. Bölücü örgütün siyasi uzantısı HDP’nin açıkça kurultaya destek vermesi parti içerisinde yaşanan huzursuzlukları tetikledi. Partide CHP’nin PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle ortak hareket etmesine karşı yükselen sesler arttı.

TERÖR KÜRSÜSÜ

Terör örgütleri ve onlara destek verenlerin katılımı ile adalet kurultayının amacından çıkacağını belirten muhalifler, bu kurultayın terör örgütlerinin bazı taleplerini dile getirecekleri bir kürsü olacağını belirtiyor. Muhalifler, Kılıçdaroğlu’nun HDP ile birlikte poz vermesini partinin ilkeleri ile bağdaşmadığının altını çiziyor.

#CHP
#HDP
#Kemal Kılıçdaroğlu
7 yıl önce